Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Als kleine ondernemer gebruik maken van factoring

Het werken met factoring bedrijven heeft tal van voordelen en kan uw bedrijf vrijwel direct van cashflow voorzien. Factorbedrijven kunnen kleine bedrijven zelfs helpen bij het overbruggen van de betalingstekorten op de factuur met vooruitbetalingen, waardoor ze bijna het gehele oorspronkelijke factuurbedrag kunnen leveren. Dat geld is dan onmiddellijk beschikbaar voor u om uw bedrijfsactiviteiten te financieren – maak een salarisadministratie, investeer in nieuwe apparatuur, pay vendors, enz.

Maar net als bij andere soorten commerciële financiële oplossingen, vereist het aanvragen van factuurafhankelijke factoringdiensten een zekere grondigheid en aandacht voor detail. Hoe meer u eerder weet, hoe sneller het proces zal zijn. Uiteindelijk betekent dat een snellere toegang tot werkkapitaal voor uw bedrijf.

Dit is wat bedrijven moeten weten over het aanvraagproces voor de factuuraanvraag voor factoring.

Ken de financiële geschiedenis en bedrijfsstructuur van uw bedrijf
Vooraleer u een ontmoeting heeft met specialisten of een aanvraag indient, helpt het om een goed inzicht te hebben in de financiële geschiedenis van uw bedrijf. Enkele vragen die u mogelijk worden gesteld:

Wat voor soort werk doet u?
Hoeveel huidige klanten heeft u?
Wat is uw gemiddelde maandelijkse omzet?
Hoeveel openstaande facturen heeft u nog openstaan?
Heeft u een pandrecht of vonnis tegen uw bedrijf?
Wees bereid om deze vragen te beantwoorden en documentatie te verstrekken om ze te ondersteunen.

Maak kennis met een specialist op het gebied van factureringsfinanciering
Voordat u uw officiële aanvraag indient, zult u waarschijnlijk verplicht zijn om met een specialist op het gebied van factuurafhankelijke factoringdiensten te overleggen over de opties die het beste voor u zijn op basis van de financiële geschiedenis en behoeften van uw bedrijf.

Er zijn een paar verschillende soorten van factoring diensten beschikbaar, en naast het bepalen of uw bedrijf in aanmerking komt, kan een specialist bepalen wat het beste type op basis van het bedrijf uw behoeften.

Uw tarief zal gebaseerd zijn op de informatie die u tijdens deze gesprekken verstrekt, dus het is van cruciaal belang dat u op voorhand op de hoogte bent van mogelijke rode vlaggen zoals faillissementen of belastinglicenties. Ze zullen hoe dan ook een routinematige kredietcontrole uitvoeren. Vergeet niet: wanneer u een aanvraag indient voor factuurafhankelijke factoring diensten, gaat er meer in het goedkeuringsproces dan uw krediet geschiedenis. In het verleden problemen kunnen niet uitsluiten u van het krijgen van de fondsen die u nodig hebt.

Het contract en de verplichting begrijpen
Tot slot moet u zich bewust zijn van de specifieke voorwaarden van de factoringovereenkomst die u wordt aangeboden. Sommige factoringbedrijven eisen dat u maandelijks een minimumbedrag aan facturen opgeeft. Als u dat bedrag niet haalt, kan u een vergoeding in rekening worden gebracht.

Vergeet ook niet dat u uw facturen verkoopt aan een factoringbedrijf, dat vervolgens dat openstaande bedrag bij uw klant int op basis van de voorwaarden van uw contract. Als uw klant dat bedrag op de contractdatum niet heeft betaald, kan het factoringbedrijf het bedrag terugstorten.

Deze en eventuele andere vergoedingen moeten duidelijk worden vermeld in uw contract. Lees uw contract om er zeker van te zijn dat het overeenkomt met alles wat besproken is. Lees vervolgens uw contract opnieuw door. Zodra u uw contract ondertekent, heeft u weinig tot geen kans om wijzigingen aan te brengen. Zorg ervoor dat je weet wat je tekent.

http://factoringvariant.nl

Gerelateerde artikelen

De kleurrijkste ruitersportzaak van Nederland

De beste bench voor je hond vind je online

Hondenvoeding van Fokker online bestellen