Chondropython
Image default
Financieel

Hoe mensen zonder kredietscore worden geprofiteerd van

Gewetenloze geldschieters jagen op mensen met slechte of geen kredietscores, zoals de 20% Amerikanen met niet-scoorbare of onzichtbare kredietwaardigheid.

Uw credit score is als het gemene meisje op de middelbare school. Zij is de poortwachter, degene die beslist of je “in” bent of niet. En laten we eerlijk zijn, tenzij de gemene meid erg aardig tegen ons is, mag niemand van ons haar echt.

Dat vat samen hoeveel Amerikanen denken over kredietscores. Zij zijn de poortwachter voor alles wat we doen — van het huren van een appartement tot het krijgen van een baan of het afsluiten van een lening. Als de poortwachter denkt dat we fantastisch zijn, krijgen we lage rentetarieven aangeboden op persoonlijke leningen, creditcards met geweldige tarieven en geweldige voordelen, en hoeven we nooit bang te zijn voor krediet controles. Als de poortwachter ons alleen zo-zo vindt, krijgen we misschien een aantal van die voordelen, maar tegen veel hogere tarieven.

Maar wat als de poortwachter niet eens weet dat we bestaan? Wat als we haar elke dag in de hal tegenkomen, naast haar zitten in de natuurkundeles, en het haar niet lukt om ons in een rij te identificeren?

Zo is het voor naar schatting 20% van de Amerikaanse bevolking wiens krediet niet kan worden gescoord door de meest gebruikelijke modellen voor kredietscores. Volgens het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) worden de kredietgegevens van 8,3% van de Amerikanen als niet-scoorbaar beschouwd en wordt nog eens 11% (26 miljoen mensen) gecategoriseerd als onzichtbaar krediet.

Kenmerkend 

Begrijpen hoeveel mensen nog in het vagevuur zitten, heeft veel te maken met de categorieën die in het CFPB-rapport worden genoemd.

Onscoorbaar

Onvoldoende informatie: Simpel gezegd, dit zijn kredietrapporten die niet genoeg details bevatten om te worden gebruikt als een indicator van hoe goed mensen leningen zouden kunnen terugbetalen – ofwel omdat er zijn er te weinig accounts of is de betalingsgeschiedenis niet lang genoeg. Dit is geen ongebruikelijke plek voor jonge volwassenen voordat ze geld lenen voor school, een appartement huren of hun eerste creditcard krijgen.

Verouderd: degenen die krediet hebben maar het lange tijd niet hebben gebruikt, vallen in deze categorie. U kunt een verouderd kredietrapport voorkomen door kleine, regelmatige kosten in rekening te brengen op een creditcard en het saldo onmiddellijk af te betalen. Wilt u meer weten over verouderd krediet? Kijk dan op https://snelzonderbkrlenen.nl/ voor meer toelichting. 

Krediet onzichtbaar

Krediet onzichtbaar zijn betekent dat iemand helemaal geen kredietgeschiedenis heeft, iets wat mensen in arme buurten onevenredig treft. Uit het onderzoek van het CFPB bleek dat 30% van de mensen in deze gebieden krediet onzichtbaar is en 15% een niet-scoorbare kredietrecord heeft.

Wie profiteert ervan?

Het is niet verwonderlijk dat roofzuchtige kredietverstrekkers het meest profiteren van het feit dat 20% van de Amerikanen een niet-scoorbaar of onzichtbaar krediet heeft. Dit zijn opportunisten die weten dat een gebrek aan krediet voldoende is om leners te weren van traditionele, goedkope leningen en die graag misbruik maken van de situatie.

Roofzuchtige kredietverstrekkers zullen u vertellen dat de reden dat ze het soort rentetarieven vragen dat een woekeraar zou doen blozen, is dat zo veel van hun klanten hun leningen niet terugbetalen. Als dat waar was, zou geen van deze geldschieters nog steeds actief zijn. Op https://bkrminilening.nl/ vertellen wij hier meer over.

Hier zijn drie voorbeelden van de manieren waarop deze kredietverstrekkers tot de laatste cent van degenen zonder krediet knijpen:

Betaaldag Kredietverstrekkers: de sector van betaaldag leningen is het toonbeeld van roofzuchtige leningen. Uit een rapport van InCharge Debt Solutions blijkt dat 12 miljoen consumenten elk jaar een persoonlijke lening afsluiten, een praktijk die hen € 9 miljard aan vergoedingen kost. En 70% van de betaaldag leners besteedt hun voorschot aan rekeningen en andere noodzakelijke maandelijkse uitgaven. Het probleem is duidelijk: als ze geld lenen tegen een hoge rente om voor levensbehoeften te betalen, wat gaan ze dan volgende maand doen? De gemiddelde rentevoet van een persoonlijke lening die binnen twee weken wordt terugbetaald, is maar liefst 391%.

Koop hier, betaal hier: deze autodealers zijn al lang de go-to voor kopers die zijn omgedraaid neer voor een autolening als gevolg van kredietproblemen. Kopers vinden een auto op de kavel en de dealer regelt in-house financiering. Hier zijn enkele van de bijbehorende risico’s:

  • Kopers betalen een veel hogere rente dan wanneer ze van een bank of kredietvereniging hadden kunnen lenen.

  • In tegenstelling tot traditionele kredietverstrekkers, brengen Koop Hier, Betaal Hier-dealers vaak meer in rekening (en lenen) dan een auto waard is.

  • Niet alle Koop Hier, Betaal Hier-dealers rapporteren positieve betalingen aan de kredietbureaus, wat betekent dat kopers mogelijk nog steeds geen scoorbaar krediet hebben nadat de auto volledig is afbetaald.

Rent-To-Own: Geen krediet?

Geen probleem bij verhuurbedrijven door het hele land. Deze multi-miljard dollar bedrijven stellen mensen zonder krediet in staat om items zoals apparaten, computers, sieraden, meubels te “huren” met wekelijkse en/of maandelijkse betalingen.

Consumentenbescherming Groep, PIRG beschrijft de typische transactie : Iemand komt de winkel binnen op zoek naar een huur televisie. Ze kiezen een model met een marktwaarde van € 220 en het vereist 78 wekelijkse betalingen van € 10, voor een totaal van € 780. Als die klant alle 78 betalingen doet, heeft hij of zij zojuist € 560 extra betaald. Als de klant een creditcard had kunnen gebruiken om diezelfde tv te kopen – zelfs tegen een hoge APR van 25% – zouden ze het in 30 maanden kunnen afbetalen voor € 10 per maand en ongeveer € 80 aan rente betalen.

Als u een van de 20% Amerikanen bent met een niet-scoorbaar of onzichtbaar krediet, zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om uw krediet op te bouwen. Probeer een beveiligde creditcard aan te vragen. Of u kunt een lening voor kredietverstrekkers aanvragen die, zoals de naam al doet vermoeden, is ontworpen om uw kredietwaardigheid op te bouwen.

Als u een creditcard of een andere vorm van lening heeft, maakt u regelmatig en op tijd betalingen helpen uw betalingsgeschiedenis, een belangrijke factor in uw kredietscore. De andere is kredietgebruik, wat het saldo is dat u bij zich heeft in verhouding tot het totale krediet dat u beschikbaar heeft. Hoewel u moet proberen het onder de 30% te houden, zal uw gebruiksratio, als u helemaal geen geld uitgeeft aan uw creditcard, nul zijn, wat kredietverstrekkers geen informatie geeft over hoe u met schulden omgaat.

Het belangrijkste is om concrete acties te ondernemen om een kredietdossier op te bouwen en vervolgens je score op te bouwen tot iets waar je trots op kunt zijn. Op die manier zou u roofzuchtige kredietverstrekkers helemaal moeten kunnen vermijden.

 

https://snelzonderbkrlenen.nl/krediet/kan-ik-geld-lenen-zonder-bkr/