Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Je eigen blokhuis bouwen

Het is niet makkelijk om zelf een blokhut te bouwen voor in de tuin, maar iedere fanatieke klusser zou deze uitdaging niet uit de weg gaan. Tegenwoordig is het met behulp van de juiste bouwpakketten sowieso al een stuk minder lastig om een eigen hut te bouwen. Een bouwpakket klinkt misschien heel makkelijk, maar toch zijn er nog genoeg dingen waar je rekening mee moet houden. 

 

Als eerste is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de komende klus. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de juiste moeren en bouten in huis hebt om het huisje in elkaar te zetten. Kijk ook naar de hoeveelheid ruimte in je tuin en bepaal waar je het tuinhuisje wilt plaatsen. Wanneer je de juiste plek hebt bedacht, is het belangrijk om precies vast te stellen wat de afmetingen van het huisje moeten zijn. Bovendien is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond waar de hut op komt waterpas is. 

 

De tweede tip is om ervoor te zorgen dat de wanden van het pakket vanaf het begin af aan haaks op elkaar staan. Wanneer je dit lastig vindt, kun je een laserapparaat huren om haakse hoeken neer te zetten. 

 

De laatste stap klinkt vanzelfsprekend, maar is toch iets waar veel mensen de mist in gaan. Dat is namelijk dat je de bouwinstructies moet volgen. Neem dus voldoende tijd om alles rustig door te lezen, en voorkom dat je te hard van stapel loopt. Het zou zonde zijn om er aan het einde pas achter te komen dat er een hele hoop verkeerd is gegaan. Dan moet je alles weer uit elkaar halen om die ene fout weer te herstellen. Wanneer je ergens niet uitkomt, kan je altijd terugvallen op de bouwinstructies. Meestal zitten de juiste schroeven en dergelijke bij het bouwpakket, maar het is altijd slim om dit nog even na te kijken. 

Gerelateerde artikelen

Een arts gespecialiseerd in dierentandheelkunde

Het verzorgen van katten

Diverse soorten en maten bubbelbaden