Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Personeelszaken advies

Personeelszaken zijn belangrijke zaken in elk bedrijf. Niet alleen voor grote ondernemingen, maar ook voor de kleine ondernemingen. Niet elk klein bedrijf heeft het geld om een HR adviseur in dienst te nemen. Daar is simpel weg het geld niet voor. Het probleem is dat vaak de kleine ondernemingen niet alle verstand hebben van personeelszaken. Als de onderneming in een rap tempo groeit kunnen er vragen ontstaan die de ondernemer waarschijnlijk niet meer zelf kan beantwoorden zoals bijvoorbeeld arbeidsrecht. Ben jij die ondernemer waarvan zijn bedrijf de laatste tijd erg rap gegroeid is en twijfel je of je HR advies nodig hebt om bepaalde vragen te beantwoorden? In deze blog gaan wij je vertellen wat een HR adviseur allemaal kan en waarom jij er een zal moeten inschakelen.

Arbeidsrecht

Bij het starten van een onderneming hoeft je in het begin geen zorgen te maken over zaken zoals arbeidsrecht, maar zodra je onderneming stappen begint te maken en meer omzet begint te draaien is het toch echt tijd om meer personeel in te schakelen. Bij personeel horen nieuwe regels en de kans is groot dat jij die niet allemaal kent. Een HR adviseur heeft geleerd voor arbeidsrecht en kan jou dus uitstekend advies geven als het aankomt op arbeidsrecht. Zulk advies kan je moeite en fouten besparen.

Personeelskosten

Omdat je nog nooit eerder personeel in dienst genomen hebt, is het lastig om te bepalen hoe duur en hoeveel je het personeel wilt betalen. Daarnaast gelden er allerlei regels bij het uitbetalen van personeel zoals bijvoorbeeld belasting, pensioen en arbeidskorting. Om meer informatie te krijgen over het loonbeleid kan je dus de hulp inschakelen van een HR expert.

Ziek melden personeel

Veel ondernemers kunnen in de problemen komen als het personeel voor een langere tijd ziek is. De gevolgen voor een bedrijf kunnen groot zijn want je moet de werknemer minimaal 70% van zijn loon door betalen. Als je dus maar 3 mensen in dienst hebt, kan je dit flink wat moeite geven. Een HR adviseur helpt je daarnaast met re-integratie van het zieke personeel zodat ze weer snel aan de slag kunnen.