Chondropython
Image default
Toerisme

Caniccross: Wat als je gewoon met je aan het joggen bent?

wandelen in de ardennen

Heeft u er ooit aan gedacht om een ​​hond mee te nemen tijdens het joggen? Dit heet “canicross”. Deze sport wordt steeds populairder en veel honden zijn er erg blij mee. Ontdek het onderwerp onmiddellijk en talloze tips om het te oefenen.

In dit artikel laten we je kennismaken met een steeds succesvollere discipline: cross-country racen. Deze sport vertegenwoordigt een interessante sport in het gezelschap van zijn trouwe vrienden. Canicross heeft veel supporters in België en heeft een eigen kampioenschap.

Waarom rennen met zijn hond?

Heeft u er nooit aan gedacht om met een hond te gaan wandelen of zelfs maar een wandeling? Canicross heeft veel goede bijwerkingen bij dieren. De hond nam deel aan een sociale gebeurtenis die het risico op isolatie verminderde. Hij komt immers in contact met mensen en andere dieren. Daarnaast is dit ook een ideale gelegenheid voor de hond om zich uit te leven en een bijzondere band op te bouwen met de eigenaar. Met andere woorden, er zijn altijd goede redenen om zijn hond mee te nemen!

Hoe start je CANICROSS?

Natuurlijk houden honden van rennen en lopen, maar je moet stap voor stap lopen. Begin met een korte afstand (2 tot 4 kilometer) en waag je dan op langere afstanden. Als uw hond aan het trekken is (dwz aan de lijn wordt geleid en met u verbonden is), kan hij 8 kilometer aan. Als hij vrij en getraind is, kan de afstand 15-20 kilometer bedragen.

Voordat u met uw hond op avontuur gaat, moet u enkele regels volgen. Jérôme vatte ze voor ons samen:

  • Zorg ervoor dat uw hond gezond is
  • Reist u niet met uw partner als de temperatuur hoger is dan 20 ° Honden houden niet van hoge temperaturen
  • Zorg ervoor dat de hond het voer heeft verteerd voordat u aan lichaamsbeweging begint
  • Geef hem niet direct na het sporten te eten. Dit kan maagklachten voorkomen
  • Zorg voor voldoende water voor koppels met vier poten
  • Gebruik hoogwaardige materialen die geschikt zijn voor dieren en mensen

Welke uitrusting kan ik offroad-voertuigen kopen?

Goede uitrusting is essentieel om met zijn hond te joggen. Op zeer weinig plaatsen kunt u uw loyale partner de vrije loop laten. Daarom moet u uzelf uitrusten met een vast systeem dat dieren en mensen met elkaar verbindt: veiligheidsgordels voor honden, veiligheidsgordels voor mensen en lange brancards.

Als je toch wilt dat dieren vrij rondlopen, pas dan op! Als uw hond echte jachtinstincten heeft, moet u zich dat kunnen herinneren. In het Ardense woud leven veel dieren …

Waar gaat zijn hond wandelen?

Daarom is het moeilijk om je te vervelen op het Ardennenpad. Afhankelijk van je uithoudingsvermogen en het uithoudingsvermogen van de hond kun je een eenvoudigere of moeilijkere route kiezen. Vergeet niet dat Arden niet plat is! Kies daarom een ​​route volgens uw wensen.

Wil je in het weekend canicros spelen in de Ardennen?

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html