Chondropython
Image default
Internet marketing

Wat is SEO en hoe pas je het toe?

Het is een van de meest gestelde vragen door startende ondernemers: wat is SEO? Het antwoord op die vraag is aan de ene kant heel eenvoudig. SEO is eigenlijk onmisbaar om online succesvol te zijn. Tegelijkertijd is het antwoord op die vraag ook heel complex. Het antwoord is namelijk erg uitgebreid. Aangezien SEO zowel noodzakelijk is als onmisbaar, proberen we in dit artikeltje een kort antwoord te formuleren op de vraag: wat is SEO.

SEO staat voor Search Engine Optimization

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het kennen van die definitie geeft je echter nog geen antwoord op de vraag wat SEO precies is. Simpel gezegd komt het er op neer dat je met SEO probeert om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te komen. Hoe hoger je bijvoorbeeld in Google staat, hoe meer verkeer er naar je website zal komen. Als er meer verkeer naar je website komt kan je meer omzet genereren. Daarom is SEO eigenlijk onmisbaar voor iedere website.

Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO is zo belangrijk omdat veel mensen via zoekmachines op een website terecht komen. Er wordt geschat dat circa 80% van de mensen een website vindt door gebruik te maken van een zoekmachine. Dat is echt heel veel. Wanneer je succesvol online wilt zijn, is het dus belangrijk om hoog in de resultaten te staan. 

Hoe kan een SEO-consultant je verder helpen?

Hierboven is het belang van SEO beschreven. Een hoge positie in de zoekresultaten is eigenlijk noodzakelijk om online succesvol te zijn. Het is echter niet makkelijk om een goede positie te verwerven. Je concurrentie zal namelijk ook een goede positie willen. Daarom kan het goed zijn om een SEO-consultant in te huren. Een SEO-consultant kan je helpen om een strategie op te stellen, zodat jouw website beter gaat presteren.

Wanneer is het inhuren van een SEO-consultant een goed idee?

Aan het inhuren van een consultant zijn natuurlijk kosten verbonden. Niet voor iedereen is het inhuren van een consultant daarom een goed idee. Hoe bepaal je nu wanneer je een consultant in moet huren? Eigenlijk is dat vrij eenvoudig. Wanneer je het gevoel hebt dat je online verder kan groeien, maar je weet niet hoe, dan is het een goed idee om een SEO-consultant in te huren. Hij kan je namelijk adviseren over een strategie waarmee je een hogere positie in de zoekresultaten behaalt. Met een dergelijke strategie kan je je online groei versnellen.

https://ralfvanveen.com/