Chondropython
Image default
Internet marketing

Wat lateraal denken voorkomt

marketing secrets black book

Causale verbanden tussen moderne verschijnselen en problemen zijn complex, verwarrend, niet voor de hand liggend en soms zelfs onaangenaam. De meeste mensen blijven echter in stereotypen denken en de oorzaken van bepaalde verschijnselen verklaren volgens langgeleerde patronen. Maar om de echte redenen te zien die kunnen helpen bij het oplossen van specifieke problemen, moet u verder gaan dan de gevestigde percepties. Steven Dubner en Stephen Levitt, auteurs van het boek “Freemind”, gewijd aan lateraal denken, noemen veel interessante en niet voor de hand liggende relaties tussen verschijnselen:

Wat is de oorzaak van armoede en honger? Enerzijds is er een gebrek aan geld en voedsel. Aan de andere kant lossen voedselvoorraden en materiële hulp aan uitgehongerde landen dit probleem niet op. Omdat de reden een onwerkbare economie is, waarin machthebbers in de eerste plaats denken aan het bevredigen van hun eigen behoeften.

Waarom woeden er zoveel oorlogen in Afrika? Er zijn natuurlijk veel redenen, maar de belangrijkste is de koloniale verdeling van Afrika door Europeanen in de 19e eeuw. Europeanen verdeelden landen en trokken grenzen alleen door naar de kaart te kijken, dus heel vaak zijn de grenzen tussen Afrikaanse landen absoluut rechte lijnen. Als gevolg hiervan konden vriendelijke Afrikaanse stammen zich aan weerszijden van de grens bevinden, en strijdende – in één land.

Waarom komen hartaandoeningen vaker voor bij zwarten in de VS? Het bleek dat slavenhouders slaven selecteerden vanwege het zoutgehalte van hun zweet. Omdat zout vocht vasthoudt, heeft een slaaf met zouter zweet meer kans om de vermoeiende zeereis naar de Nieuwe Wereld te overleven en niet om te komen door uitdroging. Zoutgevoeligheid wordt overgeërfd en uit onderzoek blijkt dat Afro-Amerikanen 50% meer kans hebben op hypertensie dan blanken (en zwarten in andere landen) en als gevolg daarvan een hoger risico op hartproblemen hebben.

Tot de jaren tachtig dacht men dat maagzweren werden veroorzaakt door stress en pittig eten. Barry Marshall bewees dat de oorzaak van de zweer (die vervolgens tot kanker kan leiden) de bacterie Helicobacter pylori is. Om de weerstand van de medische gemeenschap te overwinnen, die de hypothese van Marshall niet serieus nam, voerde hij een heroïsche daad uit – hij dronk een vloeistof met bacteriën, waarna hij tekenen van gastritis vertoonde.

“Het heeft jaren geduurd voordat het bewijs van de bacteriële aard van een maagzweer werd gehoord en aanvaard”, verandert de conventionele wijsheid niet snel. Zelfs vandaag de dag zijn er mensen die geloven dat de oorzaak van maagzweren stress en pittig eten is. “

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram video marketing

https://marketingbook.shop/