Chondropython
Image default
Woningen

Beste vloerideeën voor uw woonkamer

Afhankelijk van hoe vaak je woonkamer wordt gebruikt en waarvoor je hem gebruikt, is er een ander type vloer dat bij je past. Meestal geldt: hoe netter jij en je gezin zijn, hoe meer opties je hebt. Het goede nieuws is dat er zelfs voor de meest rommelige, met huisdieren gevulde huishoudens vloeropties zijn die jarenlang mooi zullen blijven. Hier zijn een paar ideeën voor woonkamervloeren.

Hardhouten vloeren

Hardhouten vloeren zijn een klassieke keuze voor elke kamer in uw huis, maar werken vooral goed in woonkamers. Veel tinten hardhout brengen warmte in de kamer en in combinatie met karpetten creëren ze een nog gezelligere ruimte. Overweeg verschillende houtbeitsen om je woonkamer een nieuwe look te geven. Donkere en koele houten vloeren zijn populair vanwege hun vermogen om goed te matchen met zowel warme als koele kleuren, dus het zal gemakkelijker zijn om uw inrichting daarop af te stemmen. Een meer traditionele optie, blond gekleurd hout kan worden geïnstalleerd in stijlen variërend van verweerd tot glanzend, afhankelijk van de look waar je voor gaat. Honing en koperkleurig hout zijn andere warme tinten om je woonkamer als thuis te laten voelen.

Vinylvloeren

Vinylvloeren zijn een andere geweldige optie voor de woonkamer en keuken. Met zijn eindeloze ontwerpopties, duurzaamheid en waterdichte kwaliteit is vinyl perfect voor elke ruimte die veel wordt gebruikt. Als je droomwoonkamer uit hardhouten vloeren bestaat, maar je je zorgen maakt over het morsen van je kinderen of het krabben van je kat, dan is vinyl je beste vriend. Vinylvloeren kunnen houten, tegel- of stenen vloeren nabootsen, dus u kunt het ontwerp hebben dat u wilt zonder al te veel nadruk te leggen op beschadiging.

Laminaatvloeren

Laminaat- en vinylvloeren worden vaak met elkaar verward, en terecht. Ze zijn zowel duurzaam als vlekbestendig en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen die duurdere vloeropties nabootsen. Dus hoe kies je daartussen? Welnu, er zijn een paar belangrijke verschillen om te overwegen. Laminaatvloeren bootsen zijn natuurlijke vloertegenhangers iets beter na dan vinyl, laminaatvloeren zijn dikker en daarom stiller en zachter om op te lopen, en vinylvloeren zijn volledig waterdicht, terwijl laminaatvloeren dat niet zijn. Laminaat kan niet goed tegen vocht, ook daarom is acclimatiseren van uw laminaat erg belangrijk om een kromme vloer te voorkomen.

Dus, als je’ in een huishouden dat gevoelig is voor morsen of midden in het trainen van een nieuwe puppy, wil je misschien vinyl kiezen. Maar als je een netjes, huisdiervrij huishouden hebt en je wilt gewoon comfort en rust, ga dan voor laminaat.

Tapijt

Als je veel tijd doorbrengt met ontspannen in je woonkamer, wil je misschien een superzacht tapijt met een hoge pool kiezen om de kamer gezellig te maken. Maar als je je woonkamer gebruikt voor entertainment en niet veel anders, kies dan een tapijt met een lagere pool zodat je die onvermijdelijke kruimels gemakkelijker van je volgende charcuteriebord kunt opruimen.

Een manier om het comfort van tapijt toe te voegen zonder het uiterlijk van uw hardhouten, vinyl- of laminaatvloeren op te geven, is door een vloerkleed toe te voegen. Een opvallend vloerkleed is een gemakkelijke manier om een kamer persoonlijkheid te geven en tegelijkertijd visueel interessanter te maken.

Het maakt niet uit welk type vloer je kiest, houd rekening met schoonmaken bij het kiezen van de kleur. Als je kinderen de neiging hebben om na hun voetbalwedstrijden in het vuil te lopen, doe jezelf dan een plezier en kies voor een donkerder gekleurde vloer. Als je een lichtharige hond hebt zoals een golden retriever, wil je een lichtere vloer, zodat je niet elke dag hoeft te stofzuigen om te voorkomen dat je vloer eruitziet als een gebruikte pluizenroller.

 

https://vloerenbaas.nl