Chondropython
Image default
Energie

EAZ Wind: opwekken van windenergie

De opwekking van windenergie is een van de meest veelbelovende hernieuwbare energiebronnen, aangezien zij wereldwijd op grote schaal beschikbaar is en een groot potentieel heeft voor toekomstige ontwikkeling. Windturbines worden gebruikt om elektriciteit op te wekken in een verscheidenheid van afmetingen, capaciteiten en toepassingen. Windturbines met verticale as (VAWT’s) behoren tot de meest populaire turbines dankzij hun kleine afmetingen en lage onderhoudskosten. EAZ-windturbines bieden een groot aantal voordelen, waaronder de volgende: 

Betrouwbaarheid van EAZ Wind

De keuze van de juiste apparatuur is van cruciaal belang voor een efficiënte en betrouwbare werking. Verticale-asturbines (VAWT’s) zijn de meest efficiënte turbines voor gebieden met weinig wind. Ze worden ook vaak gebruikt in afgelegen gebieden zonder netten en in kustgebieden met sterke stromingen.

EAZ Wind en opslag

Windturbines hebben geen energieopslag of back-up nodig omdat zij elektriciteit produceren wanneer de wind waait. Omdat opslag niet nodig is voor windturbines, kunnen ze continu stroom leveren. Dit is een van de grootste voordelen van windturbines ten opzichte van andere energiecentrales. In afgelegen gebieden waar geen elektriciteitsnet is en dieselgeneratoren gebruikelijk zijn, zijn windturbines die geen energieopslag vereisen, bijzonder nuttig. 

Voordelen van windturbines

Windturbines zijn milieuvriendelijk omdat ze gebruik maken van wind en zonlicht om elektriciteit op te wekken. Ze vervuilen niet en de materialen die bij de bouw ervan worden gebruikt, kunnen worden gerecycleerd. Het gebruik van windturbines in plaats van fossiele brandstoffen om elektriciteit op te wekken, vermindert de CO2-uitstoot met 90% en de SO2-uitstoot met 99%. 

EAZ Wind kosten turbines

Wat onderhoud betreft, zijn EAZ-windturbines uitstekend geschikt voor afgelegen locaties met lage windsnelheden en zonder elektriciteitsnet, omdat ze lage onderhoudskosten hebben. Sommige onderhoudswerkzaamheden kunnen zonder speciale apparatuur worden uitgevoerd, en veel onderdelen kunnen zonder speciale instructie worden vervangen. De onderhoudskosten van EAZ-windturbines, inclusief materiaal- en personeelskosten, bedragen ongeveer 0,4-0,5% van de initiële investering per jaar. 

Installeren en repareren

Het installeren of repareren van een EAZ-windturbine is eenvoudig, omdat de apparatuur en hardware die daarbij worden gebruikt standaard en gebruiksvriendelijk zijn. Je kunt een EAZ windturbine installeren in jouw achtertuin, op jouw dak, of op een andere geschikte plaats. De gemiddelde kostprijs voor de installatie van een 1 kW windturbine bedraagt ongeveer 10.000 US$. Als je jouw  windturbine moet repareren, kun je dat zelf doen. Je hoeft geen gespecialiseerd team in te huren om hem voor je te repareren. Je kunt bepaalde onderdelen van de windturbine, zoals de rotor, thuis met eenvoudig gereedschap repareren.https://www.eazwind.nl/