Chondropython
Image default
Mobiliteit

Hoe vind je de beste rollator

Een rollator is er om hulp te bieden tijdens het lopen, op deze manier zorgt een rollator voor meer zelfstandigheid. Een rollator is best een persoonlijk product, een rollator moet namelijk bij je passen. Er zijn veel verschillende rollators, het is daarom ook moeilijk om de beste rollator voor jou te kiezen. Met de volgende stappen maak je het makkelijker de beste rollator voor jou te kiezen, met deze tips ga je zeker geen foute keuze maken.

Waar wil je de rollator voor gebruiken

Er zijn natuurlijk verschillende dingen waar je rollators voor kunt gebruiken, er zijn daarom ook verschillende rollators. Zo heb je bijvoorbeeld kleine wendbare rollators, deze rollators zijn ideaal om boodschappen mee te doen. Doordat de rollator zo wendbaar is wordt het erg makkelijk om je door de gangpaden te manoeuvreren. Wanneer je ervan houdt om lange afstanden te lopen is dit niet de beste rollator, je kunt dan het beste kiezen voor een rollator die ook om te bouwen valt tot rolstoel. Op deze manier is kun je namelijk uitrusten tijdens de wandeling. Deze rollator is vaak ook wat groter, hierdoor is het ook makkelijker om een goede loophouding te hanteren.

Test de rollator

Wanneer je een rollator wilt gaan kopen moet je kijken of het mogelijk is om de rollator eerst te testen, hierdoor kun je namelijk gaan kijken of de rollator bevalt. Het is mogelijk om bij steeds meer winkels een rollator te testen, dit is vaak voor een paar dagen. Je moet de rollator natuurlijk wel zonder schade terug brengen. Het is natuurlijk handig om er in deze dagen veel op uit te gaan, je kunt hierdoor namelijk je beste oordeel geven over de rollator. Op deze manier is het ook bijna onmogelijk dat je achteraf het gevoel hebt dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt.