Chondropython
Image default
Dienstverlening

Wat is het verschil tussen de verschillende e-bike accu’s?

 

Elektrische fietsen hebben verschillende accu’s, maar wat is het verschil nou? Als allereerst kan een E-bike accu verschillen in vermogen. Zo zijn er accu’s van 300Wh, 400Wh, 500Wh en 625Wh. Het verschil van de accu’s zit dan in de actieradius van de fiets. Maar hoe verschillen de vermogens dan van elkaar? De verschillende vermogens van de accu’s bepalen hoeveel afstand je kan afleggen. Een accu van 300Wh geeft je niet de mogelijkheid om even ver te komen dan met een accu van 625Wh.  

Hoe bepaal je dan welke accu het beste bij je past? 

Het bepalen van welke accu het beste bij je past hangt af van het gebruik van je elektrische fiets. Als je je elektrische fiets vooral gebruikt voor kortere afstanden kun je een accu nemen met een lager vermogen. Denk maar aan een 300Wh of een 400Wh accu. Of ben je toch iemand die veel liever lange afstanden aflegt? Dan is het  beter dat je kies voor een e-bike met een hoog vermogen. De accu’s van 500Wh of 625Wh.

Een nog groter actieradius?

Is de 625Wh toch iets te laag voor jou? Dan kun je de Dual Battery optie nemen. Dit zal de perfecte keuze voor jou zijn, je kan dan namelijk een extra accu monteren op je elektrische fiets om je fietsritten te verlengen.

Welke factoren beïnvloeden de actieradius van mijn e-bike?

Er zijn een aantal factoren die de actieradius van je e-bike beïnvloeden. Deze zijn:

 

  • Weerstand: Hoe meer weerstand hoe lager de actieradius wordt. Heuvels, kwaliteit van ondergrond, bandenspanning en tegenwind zijn hier allemaal voorbeelden van.

  • Gewicht: Het gewicht op je fiets heeft ook invloed op de actieradius, heb je iemand achterop of bagage bij je? Dit vergroot het totale gewicht.

  • Temperatuur: Zijn de temperaturen extreem? Bijvoorbeeld extreem warm of extreem koud? Dan kan de actieradius niet zo goed presteren.

  • Leeftijd van de accu: Verouderde batterijen zijn toe aan veroudering.

  • Schakelgedrag: Hoe je de versnelling van de fiets schakelt kan ook een impact hebben op de actieradius van je e-bike.