Chondropython
Image default
Dienstverlening

Wat doet een elektricien?

Eigenlijk weet wel zo’n beetje iedereen wel ongeveer wat een elektricien doet. Iets met elektriciteit, toch? Kabeltjes en zo? Maar wist je dat het werk van een elektricien veel interessanter is dan “iets met kabeltjes”? Het werk van een elektricien is bovendien ook heel verantwoordelijk werk. Het lijkt misschien iets simpels, maar we hebben het wel over kabels waar 220 volt op staat. Zeker niet niets dus. Daarom willen wij je graag vertellen van een elektricien in Leiden allemaal doet. Dan snap je nu echt waarom elektriciens belangrijk zijn.

Veiligheid boven alles

Iedereen kan wel wat kabeltjes neerleggen. Maar of iedereen die kabeltjes nou op een dusdanige manier neer kan leggen dat alles ook nog een beetje veilig is? Er zijn heel veel dingen waar je over moet nadenken bij het installeren van kabels. Niet alle kabels kunnen namelijk evenveel stroom aan. (Dit is ook een van de redenen dat je geen stekkerdozen op stekkerdozen hoort aan te sluiten.) Als een kabel overbelast wordt kan dit namelijk voor nogal gevaarlijke situaties zorgen. In het beste geval begeeft een stop het, maar de kabel kan ook enorm warm worden, met mogelijk brand ten gevolge. Een elektricien weet exact welke kabels waarvoor geschikt zijn.

Belangrijke reparaties

Hoe lang geleden is het dat er een serieuze ongeplande stroomuitval was? Grote kans dat dit best lang geleden was. Dit is ook allemaal te danken aan elektriciens. Zij houden de infrastructuur op orde, waardoor we bijna nooit last hebben van grote elektrische problemen. De elektriciens gaan namelijk met enige regelmaat de infrastructuur langs, zowel op het net zelf als in gebouwen, en gaan dan op zoek naar onderdelen die aan vervanging toe zijn. Dit heeft als tweede doel de veiligheid te bewaren: oude, versleten onderdelen kunnen namelijk ook nog eens een gevaar vormen.