Chondropython
Image default
Onderwijs

Materialen in het onderwijs verbeteren

Een gepersonaliseerd voorleesboek kan in de setting van het onderwijs een goede aanwinst zijn voor de materialen die in een klaslokaal aanwezig zijn. Het begin van het schooljaar is vaak het moment dat juffen en meesters nadenken over welke materialen allemaal in hun klas aanwezig zijn. Daarbij zullen ze nadenken of die materialen goed zijn om nog een jaartje te gebruiken, of dat het misschien wel tijd wordt om wat hippe nieuwe materialen aan te schaffen voor in de klas. Boeken zijn natuurlijk in ieder klaslokaal wel aanwezig. Om de boekenkast een goede upgrade te geven is het een goed idee om gepersonaliseerde voorleesboeken aan te schaffen. 

Wat is een gepersonaliseerd voorleesboek? 

Een gepersonaliseerd voorleesboek is al enige tijd populair als bijvoorbeeld een cadeau zwemdiploma of als een leuk en origineel cadeau voor een verjaardag. Echter, ook binnen het onderwijs kunnen dit soort boeken heel erg leuk gebruikt worden. Voordat je als juf of meester zult besluiten om de boeken aan te schaffen, zul je eerst wat meer willen weten over wat zo’n gepersonaliseerd voorleesboek nou eigenlijk is. Het is een soort boek waarin de naam en een foto van een kind kunnen worden verwerkt. Voor kinderen is het heel erg leuk om hun eigen naam en zelfs hun eigen gezicht terug te zien op de voorkant van een boek. 

Waarom een gepersonaliseerd voorleesboek? 

Iets anders wat je je af zult vragen is hoe een gepersonaliseerd boek een rol kan spelen binnen het onderwijs en hoe het een verbetering kan zijn. Het gebruiken van een gepersonaliseerd voorleesboek in plaats van een normaal voorleesboek binnen het onderwijs is een verbetering, omdat kinderen hun aandacht er makkelijker bijhouden. Doordat het gaat over een van zijn of haar klasgenootje, of misschien wel zichzelf, is het voor het kind makkelijker om de aandacht bij het verhaal te houden. Een kind is namelijk geboeid om te horen hoe het in het verhaal met zijn of haar klasgenootje of met zichzelf afloopt. 

Hoe kun je een gepersonaliseerd voorleesboek gebruiken? 

Nieuwe materialen binnen het onderwijs vragen natuurlijk ook altijd om een nieuwe werkwijze. Dit zal ook het geval zijn als er gepersonaliseerde voorleesboeken als nieuw materiaal worden aangeschaft binnen het onderwijs. De boeken kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als de gewone voorleesboeken voorheen gebruikt werden. Dit houdt in dat de juf of meester voor in de klas een stuk zal voorlezen. Een ander leuk idee is om de kinderen in kleine groepjes uiteen te laten gaan en ze een verhaal uit een gepersonaliseerd voorleesboek aan elkaar te laten voorlezen. Dit zal voor de kinderen een leuke afwisseling zijn ten opzichte van de juf of meester die voorleest. 

https://bimibooks.nl/gepersonaliseerd-voorleesboek