Chondropython
Image default
Aanbiedingen

Uw dekbed koopgids

Dekbedden koopgids

Als u op zoek gaat naar een nieuw dekbed of een sprei, wilt u iets knus, ademends en uitnodigends. Maar, nog belangrijker, u wilt iets dat perfect in uw bed past. Er is niets erger dan een nieuw dekbed mee naar huis te nemen en dan te ontdekken dat het te klein is om de zijkanten van het bed te bedekken, of zo groot dat het over de grond sleept.

Hoe kiest u de juiste maat dekbed?

Dekbedmaten variëren van merk tot merk, moet u wat onderzoek doen om ervoor te zorgen dat u de juiste kiest. De standaardlabels voor matrasmaten die op alle beddengoed zijn aangebracht, zijn een uitstekende plaats om te beginnen, maar u zult ook de afmetingen willen controleren en ze vergelijken met uw bed voor u tot aankoop overgaat.

Zoals we hierboven al zeiden, labelen sommige merken hun dekbedden als “full/queen”. Deze dekbedden kunnen variëren in breedte van 81 tot 88 inch en in lengte van 86 tot 100 inch – dit is een groot bereik en kan vaak leiden tot problemen met de maatvoering. Als u een full-size bed hebt, kunnen deze dekbedden te lang zijn en over de vloer slepen. Als u een queensize bed heeft, kan het zijn dat een dekbed met het label “full/queen” niet lang genoeg is om de zijkanten van het matras te bedekken. Daarom is het belangrijk dat als u een matras van 160×200 heeft u, uw dekbed 160×200 ook moet zijn. Hetzelfde geld voor een matras van 200×220. De afmeting van het dekbed 200×220 zal dan perfect zijn. 

Donzen dekbedden hebben de neiging nogal op te veren zodra ze op het bed zijn gelegd. Deze uitzetting kan tot gevolg hebben dat de zijkanten en het voeteneind van het matras minder bedekt zijn. Als u van plan bent een donzen dekbed en dekbedovertrek te kopen, kunt u het beste kiezen voor een oversized dekbed of een maat groter.

Houd rekening met de dikte

De dikte van uw matras bepaalt ook hoe goed het beddengoed op uw matras past. De meeste matrassen hebben een dikte tussen 9 en 12 inch. Alles van 12 inch of minder zou goed moeten werken met de hierboven beschreven maten.

Als u echter een extra kussen of een extra comfortlaag toevoegt, kan de dikte van uw bed toenemen tot 15 tot 20 centimeter. Als je matras aan de dikkere kant is (meer dan 12 inch), dan wil je een dekbed met meer breedte. Maar als je een dunner matras hebt (tussen de 6 en 8 inch), kun je het beste kiezen voor een dekbed aan de lage kant van de breedteschaal – zo voorkom je dat het beddengoed de grond raakt.

Matengids dekbedden

Voordat u gaat winkelen, kunt u het beste uw matras opmeten. U kunt de juiste breedte voor uw dekbed vinden door de lengte en de dikte aan elke kant van uw bed bij elkaar op te tellen.

Bijvoorbeeld, een queensize matras is 60 inch breed. Als je matras 12 inch hoog is, moet je een dekbed kiezen dat ten minste 84 inch breed is. Door even te meten weet je zeker dat je nieuwe beddengoed beide zijden van het matras comfortabel bedekt. Als het dekbed aan de dikkere kant is, kunt u het beste twee centimeter extra in de breedte leggen.

Hoe moet een dekbed op een bed passen?

Idealiter hangt uw dekbed gelijk aan de zijkanten en het voeteneind van het bed. Als uw matras op een boxspring met een bedrok ligt, moet het dekbed de matras en de bovenkant van de bedrok bedekken. De vuistregel is dat ongeveer een derde tot de helft van de bedrok zichtbaar moet zijn. Als u geen boxspring heeft, moet het dekbed de zijkanten van het frame bedekken zonder de vloer te raken.

Is een dekbed hetzelfde als een deken?

Zowel dekens als dekbedden kunnen worden gecombineerd met lakens om het knus te houden terwijl u slaapt, maar ze zijn niet hetzelfde. Dekbedden zijn een decoratief bovenlaken dat over uw lakens past, terwijl dekens dun zijn en kunnen worden gecombineerd met dekbedden voor extra warmte. Comforters bevatten een omhulsel en een vulling en dekens zijn gewoon van stof, dus zijn comforters meestal warmer en dikker dan dekens.

Wat is het verschil tussen een dekbed en een dekbed?

Dekbedden en dekbedden gaan allebei over je laken voor extra warmte en comfort, maar de constructie is iets anders.

Een dekbed is in wezen een grote zak, vaak gevuld met dons of een dons alternatief, dat gaat binnen van een dekbedovertrek. Dekbedden zijn zeer donzig en ademend, en vaak neutraal van kleur. Ze worden gecombineerd met dekbedovertrekken om ze stijl en bescherming te geven. Dekbedovertrekken zijn gewoon een stoffen omhulsel voor je dekbed om het te beschermen tegen zweet, stof, en andere bacteriën.

Dekbedden zijn een enkel stuk decoratief beddengoed dat geen hoes nodig heeft (maar u kunt er wel een dekbedovertrek overheen gebruiken voor extra bescherming). Net als dekbedden kunnen ze gemaakt zijn van dons of een donzen alternatief. Comforters worden vaak geleverd in een beddengoedset met lakens en kussenslopen, dus ze zijn een voordeligere keuze. Dekbedden kunnen vrij prijzig zijn omdat je er een dekbedovertrek bij nodig hebt.

Hoe moet je een dekbed wassen?

U hoeft uw dekbed slechts 2 tot 3 keer per jaar te wassen. Voordat u uw dekbed in de was gooit of naar de stomerij brengt, raden wij u aan het wasetiket te raadplegen om precies te weten hoe uw dekbed gereinigd moet worden. Sommige dekbedden moeten met de hand gewassen worden, terwijl andere in de wasmachine gereinigd kunnen worden. Op het onderhoudsplaatje staat alles wat u moet weten, van de watertemperatuur tot de drooginstructies. (Let wel, sommige dekbedden kunnen te groot zijn om thuis in de wasmachine te passen en moeten naar een wasserette worden gebracht).

Conclusie

De juiste maat beddengoed maakt uw bed visueel aantrekkelijker en comfortabeler voor u. Als uw sprei te kort is voor uw matras, kunnen u en uw partner niet genoeg bedekking hebben tijdens het slapen, wat kan leiden tot een touwtrekkende strijd met het dekbed. Als de sprei te lang is, ziet hij er onevenredig uit en kan hij decoratieve bedrokken bedekken of over de vloer slepen. Met behulp van de bovenstaande eenvoudige stappen kunt u de perfecte maat dekbed voor uw matras kiezen.

comforter

 

https://www.cox-immo.be/verschillende-stoffen-waarmee-dekbedovertrekken-worden-gemaakt/