Chondropython
Image default
Beauty en verzorging

De verschillende soorten zonnebrandcrème

Verbranden in de zomer is nooit fijn. Door middel van zonnebrandcrème kan je de huid beschermen van de Uv-straling die van de zon afkomt en op deze manier jezelf beschermen tegen het verbranden. Er is overal zonnebrand te vinden, voor lage prijzen en voor hoge prijzen. Mensen denken vaak dat de goedkopere zonnebrand niet zo goed werkt en gaan dus vaak voor de duurdere opties. Dit is echter niet het geval. De factor van de zonnebrandcrème bepaald hoe goed je tegen de zon wordt beschermd. Voor elk merk en elke zonnebrand is dit dus precies hetzelfde. 

De soorten zonnebrand 

Het advies van de American Academy of Dermatology is om dagelijks een zonnebrand aan te brengen met minimaal SPF 15. Er bestaan soorten zonnebrand met een SPF-waarde lager dan dit. De zonnebrand verlengt alleen de tijd nodig om je huid te verkleuren. Een keer insmeren is dus niet voldoende als je de hele dag in de zon gaat zitten. Voor optimale bescherming kan je het beste om de twee uur opnieuw een laagje aanbrengen. Zorg ervoor dat je niet te weinig gebruikt!

Er zijn verschillende soorten zonnebrand op de markt. Als eerst heb je een zonnebrand met een SPF-waarde van 15, maar ook van 30 en 50. Deze waarde geeft de bescherming tegen de Uv-straling aan. In het geval van een erg sterke zon verbrand je erg snel en wil je dus goede bescherming, namelijk SPF 50. In het geval van SPF 15 heb je een bescherming van 93% tegen de straling. Voor SPF 20 is dit 95%, voor SPF 30 is dit 97% en voor SPF 50 is dit 98%. Dit is natuurlijk afhankelijk van je huidskleur. 

Als we factor 50 als voorbeeld nemen, heb je verschillende merken die zonnebrand aanbieden met deze beschermingswaarde. De ene soort zonnebrand is erg goedkoop, en de andere heel duur. Het verschil ligt vaak in de toegevoegde stoffen. Zonnebrand met parfum is vaak iets duurder. Daarnaast is een zonnebrand van een bekend merk ook vaak iets prijziger. Komt de zonnebrand in een tube, spray of gewoon een flesje? Ook dit kan erg veel verschil maken in prijs. 

Zonnebrand voor je gezicht

De beste zonnebrandcrème voor het gezicht heeft factor 50 of 30 en is geschikt tegen erg veel zon. Ook is de samenstelling van de zonnebrand erg belangrijk. Sommige producten bevatten namelijk E-nummers die niet heel gezond zijn voor je huid. Daarnaast kunnen deze stoffen ook irritaties laten ontstaan. Door de juiste zonnebrandcrème te gebruiken bescherm je dus niet alleen je huid maar zorg je er ook voor dat deze er egaal en mooi uit blijft zien. Ook is het belangrijk om rekening te houden met je huidtype. Benieuwd naar meer tips voor je huid? Bekijk deze blog over huidverzorging.

https://www.dr-jetskeultee.nl/