Chondropython
Image default
Beauty en verzorging

Behandeling van een kalknagel met een Kalknagel Laser

Een kalknagel of schimmelnagel is een veel voorkomende aandoening die helaas steeds vaker wordt aangetroffen. Bij deze aandoening zal er schimmel groeien onder de nagel, dit kan zowel voorkomen bij de nagels aan de handen als de nagels aan de voeten. Dit is het gevolgd van een schimmelinfectie. Velen denken dat het bij een kalknagel gaat om een ophoping van kalk, echter is dat niet het geval.

Wanneer iemand last heeft van kalknagels of schimmelnagels zal opgemerkt worden dat de nagel wit uitslaat. De nagel kan ook heel broos en dik aanvoelen. Hierdoor kan het ook voorkomen dat een kalknagel geheel of gedeeltelijk afbreekt. Ook het inscheuren van de kalknagel is een veel voorkomend probleem en kan gepaard gaan met pijn. Al met al is het hebben van kalknagels geen pretje en ben je er graag weer zo snel mogelijk vanaf.

Voorkomen van kalknagels

–        Kalknagels zijn besmettelijk.

Om deze reden is het belangrijk om direct contact met openbare oppervlaktes zo veel mogelijk te vermijden. Ga je bijvoorbeeld graag naar de sauna of het zwembad? Zorg in deze situaties dat je altijd slippers bij hebt en gebruikt. Vooral in vochtige ruimtes loop je meer kans op het oplopen van schimmelnagels.

–        Draag nooit te kleine schoenen.

Het dragen van te kleine schoenen is natuurlijk sowieso niet comfortabel, echter kan dit ook bijdragen aan het ontstaan van kalknagels.

–        Zorg ervoor dat je je voeten altijd goed afdroogt.

Zoals we eerder al vermeldden, kalknagels loop je sneller op in vochtige ruimtes. Zorg er daarom voor dat je voeten altijd zo droog mogelijk zijn. Vergeet ook vooral niet de plekjes tussen de tenen goed af te drogen.

–        Let op dat je je voeten niet te vaak wast.

En wanneer je ze wast gebruik dan altijd een zeep die niet al te agressief is.

–        Het klinkt logisch maar dat is het niet voor iedereen; draag iedere dag nieuwe sokken.

Zorg ervoor dat je was goed heet gewassen wordt en loop ook niet te vaak in dezelfde schoenen, zeker als het open schoenen zijn waar geen sokken in gedragen kunnen worden.

–        Knip je nagels goed bij.

Kalknagel Laser tegen kalknagels

Ben je toch de pechvogel die kalknagels heeft opgelopen? Gelukkig zijn er tegenwoordig vele behandelingen van smeersels tot aan lasers. Het is belangrijk om voor een oplossing te kiezen die goed en diep tot de nagel doordringt. Helaas is dit vaak niet het geval van smeersels en zalfjes, omdat deze alleen aan de oppervlakte aangebracht kunnen worden.

kalknagel laser

Wij adviseren dan ook het gebruik van een kalknagel laser. Dit is mogelijk in een salon waarbij meerdere malen gelaserd dient te worden. Bent u op zoek naar een goedkoper en effectievere oplossing? Dan raden wij aan om gebruik te maken van een kalknagel laser voor thuis gebruik. Zo kunt u ieder moment op het gewenste tijdstip uzelf behandelen. Hiervoor hoeft u maar eenmalig een laser aan te schaffen, zodat u niet keer op keer dure behandelingskosten dient te betalen. Zo makkelijk kan het zijn!

https://kalknagelwijzer.nl/