Chondropython
Image default
Beauty en verzorging

HOE VAAK MOET JE JE LICHAAM EXFOLIEREN?

Exfoliëren is een krachtige manier om je huid zacht en gezond te houden. Exfoliëren met een lichaamsscrub kan ervoor zorgen dat je huid er babyzacht, glad en prachtig uitziet en aanvoelt. Maar scrub je te veel, dan kan het misgaan. Te veel scrubben kan leiden tot een reeks onaangename bijwerkingen, van gevoelige huid en barstjes tot ruwe plekjes en puistjes. Dus, wat is het juiste Goudlokje-niveau van exfoliatie?

 

Goudlokje moest eens bepalen wanneer een ochtendmaaltijd met pap precies goed was. De pap was of te warm of te koud, en Goudlokje’s gewenste temperatuur zat daar tussenin. Zo zijn er ook gevallen waarin je moet bepalen of je lichaam (en je huid) “te veel” of “te weinig” scrubt. Als je het niet goed doet, kan te veel of te weinig scrubben leiden tot verstopte poriën en een dof uitziende huid die lijkt op boomschors in plaats van een gladde huid.

Het is je waarschijnlijk opgevallen dat allerlei lichaamsscrubs als scrub op de markt worden gebracht. Maar is er echt een verschil tussen suikerscrubs en puimsteen, of suiker en zout? Waarom niet gewoon de goede oude suikerscrub? Natuurlijk zijn er voordelen verbonden aan het gebruik van de meest natuurlijke producten die we vandaag de dag tot onze beschikking hebben, maar als je verliefd bent op scrubs met zout en je hebt het gevoel dat je huid het er goed mee doet, laat je dan niet afschrikken door de marketinghype.

Niet alle korean skincare lichaamspexfoliators zijn hetzelfde. Er zijn veel variaties en er is veel om rekening mee te houden als je iets uitkiest om op je huid te smeren. Hier zijn een paar richtlijnen om te volgen als je gaat winkelen voor je volgende tube exfoliërende goedheid.

Wanneer is het de juiste tijd om te scrubben? De beste tijd om uw lichaam te scrubben is nadat u bruin bent geworden of in de zon bent geweest. Wanneer de meeste mensen veel tijd in de zon doorbrengen, worden ze zich bewust van de blootstelling aan UV-stralen die zonnebrand kunnen veroorzaken. Exfoliëren helpt om zich te ontdoen van alle dode huidcellen die kunnen leiden tot een ongelijkmatige huidskleuring, dus het is ideaal om je bruine kleur weer in vorm te krijgen.

Waarom moet u scrubben?

Je lichaam scheidt elke dag ongeveer 40.000 dode huidcellen af en vervangt ze door nieuwe. Maar een overmatige opeenhoping van dode huidcellen in de hoornlaag kan uw huid dof, ruw en vaal maken.

Als je op zoek bent naar een manier om deze dode cellen te verwijderen en een gladdere, gezonder uitziende huid te onthullen, is exfoliëren het antwoord. Door deze dode cellen te verwijderen, worden fijne lijntjes en rimpels gladgestreken en onthult u een stralender, jonger uitziende huid die van binnenuit straalt.