Chondropython
Image default
Financieel

3 vragen om u te helpen beslissen hoeveel u moet lenen bij het afsluiten van een persoonlijke lening

Als u een persoonlijke lening aangaat, is de eerste en belangrijkste keuze die u moet maken, hoeveel u moet aanvragen lenen.

Het is mogelijk voor leners om een breed scala aan kredietverstrekkers te vinden met verschillende minima en maxima voor leningen, dus u kunt een lening afsluiten voor slechts een paar honderd dollar of zelfs voor zoveel als € 100.000 of meer.

Dus, hoe moet u beslissen hoeveel geld u van uw geldschieter vraagt? Hier zijn drie vragen die je jezelf moet stellen om deze belangrijke keuze te maken.

1. Wat is het minimum dat u nodig heeft om uw doelstellingen te bereiken?

Het is duidelijk dat de belangrijkste factor bij het bepalen van het bedrag dat u moet lenen, is hoeveel u nodig heeft.

U wilt niet afsluiten een grotere lening dan nodig is en zonder reden vastloopt met hogere maandlasten en extra rentekosten. En u wilt ook niet te weinig hebben om de lening aan zijn doel te laten voldoen.

Soms is het gemakkelijk om te beslissen hoeveel u wilt lenen. Als u uw persoonlijke lening probeert te gebruiken om bijvoorbeeld schulden af te lossen, kunt u de saldi van uw uitstaande leningen die u wilt consolideren en herfinancieren bij elkaar optellen. Dit geeft u het totale streefbedrag dat u bij uw geldschieter kunt aanvragen.

In andere omstandigheden kan het moeilijker zijn. Stel dat u bijvoorbeeld wat reparaties aan uw huis uitvoert en niet weet hoeveel het uiteindelijke uitgaventotaal zal zijn. In deze situaties moet u proberen een weloverwogen schatting te maken en wilt u misschien aan de hoge kant blijven. U kunt altijd het extra bedrag dat u overhoudt terugbetalen, maar het kan moeilijker zijn om later een nieuwe lening te krijgen voor meer geld.

U kunt ook andere alternatieven overwegen, zoals het aanvragen van een kredietlijn waaruit u kunt putten, als u niet precies weet hoeveel u vooraf moet lenen.

2. Hoeveel kunt u zich veroorloven om terug te betalen?

U zult ook rekening willen houden met de impact van uw lening op uw lopende financiële situatie wanneer u beslist hoeveel u wilt lenen.

Als u beslist je hebt bijvoorbeeld € 50.000 nodig, maar de maandelijkse betalingen voor zo’n grote lening zouden moeilijk te maken zijn of zouden andere financiële doelen kunnen belemmeren, dan wil je misschien kiezen voor een kleiner leenbedrag. Dit wordt ook wel particulier geld lenen genoemd en kan dus goedkoper zijn dan een persoonlijke lening bij een bank of andere grote kredietverstrekker.

Let goed op rekening houden met uw budget en beoordelen hoe uw leningbetalingen erin passen voordat u beslist welk bedrag u bij een geldschieter kunt aanvragen. Als blijkt dat je niet zoveel kunt lenen als je oorspronkelijk had gehoopt, moet je misschien je doelen verlagen of een tijdje wachten om een lening aan te gaan totdat je meer geld hebt gespaard om bij te dragen aan je doelen.

3. Hoeveel totale rente betaalt u in de loop van de tijd?

Ten slotte wilt u nadenken over het grote geheel en ervoor zorgen dat u zich op de lange termijn op uw gemak voelt met de rentekosten. Anders zou u een lening kunnen kiezen met een lange aflossingsperiode, alleen omdat deze gepaard gaat met betaalbare maandelijkse betalingen, maar u kunt vast komen te zitten met het betalen van een fortuin aan rente gedurende de looptijd van de lening.

Als u hier rekening mee houdt, drie vragen, kunt u ervoor zorgen dat de financiering die u veiligstelt voor u zinvol is en dat het afsluiten van uw lening hopelijk de juiste beslissing is op de lange termijn. Je kunt meer informatie inwinnen over persoonlijke leningen en andere type kredieten op https://www.spaarbuidel.nl.

Ons team van onafhankelijke experts verdiepte zich in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-zonder-bkr/