Chondropython
Image default
Electronica en Computers

Foto’s maken met een polaroid

Foto’s maken met een polaroid

Met de Beste Instant camera ook wel bekend als een polaroid kun je prachtige foto’s maken die direct worden afgedrukt. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de omgeving. Je moet namelijk niet teveel licht op de achtergrond hebben. Dit kan er namelijk voor zorgen dat een bepaalde kleur er teveel uitspringt, maar ook dat de andere kleuren vervagen. Fotografeer dus nooit tegen de zon of een andere lichtbron in. Het is wel leuk om op zoek te gaan naar een omgeving met veel kleur. Hier kun je namelijk je creativiteit in kwijt. 

Echter is het wel even wennen om met deze camera te werken. Met een normale camera kun je de zoeker volgen, maar bij een polaroid moet je altijd een bepaalde hoek nemen. Ook een goede afstand is belangrijk bij het maken van foto’s met dit apparaat. Je hebt met een polaroid camera een kleiner bereik en daar komen ook kleinere foto’s uit. Het is een kwestie van veel oefenen om de ideale plek te vinden en deze goed op de foto te zetten.

Waar moet je op letten?

Bij 5top hebben we even moeten nadenken over welke tips we je kunnen geven over het kopen van een polaroid camera. Het is belangrijk dat je kijkt naar de mogelijkheden die de camera heeft. Als je deze camera regelmatig wil gebruiken dan zijn verschillende standen aan te raden. Het is even oefenen, maar uiteindelijk kun je zo originele foto’s maken. Deze kun je direct aan vrienden of familie geven, maar je kunt er ook een collage van maken. Daarnaast hebben ze vaak een leuk kleurtje. Je kunt via het internet zoeken om de perfecte kleur te vinden. Veel mensen zetten deze camera namelijk ook op een prominente plek in huis. Hij moet er dan wel uit springen!