Chondropython
Image default
Bedrijven

Bedrukkingstechnieken voor bedrijfskleding

Er zijn veel redenen om bedrijfskleding te laten bedrukken. Een voorbeeld kan zijn om een merk of product te promoten of om de naamsbekendheid te vergroten. Maar hoe weet ik wat voor shirtjes ik moet gaan aanschaffen en welke bedrukkingstechniek het beste is voor mijn specifieke wensen? Om het jou gemakkelijk te maken hebben we daarom een aantal bedrukkingstechnieken op een rijtje gezet zodat je de beste keuze kunt gaan maken.

Bedrukkingstechnieken

Er zijn verschillende manieren om bedrijfskleding of promotiekleding te laten bedrukken. Om je een handje te helpen bij het maken van de juiste keuze zal ik een aantal bedrukkingstechnieken nader toelichten zoals zeefdruk, full color bedrukking en borduren.

Zeefdruk

Zeefdruk is een bedrukkingstechniek waarbij een stuk fijn gaas van zijde, staal of polyester over een raamwerk wordt gespannen. Vervolgens wordt er inkt op het raam aangebracht die met behulp van en rakel wordt uitgesmeerd. Daarnaast wordt het industrieel toegepast voor de productie van onder andere printplaten. Zeefdruk is geschikt voor 1 á 4 verschillende kleuren en de bedrukking gaat relatief lang mee. De print blijft er voor ongeveer 25 wasbeurten opzitten. Het is geschikt voor het bedrukken van ontwerpen en logo’s met egale kleuren. Zeefdruk is niet geschikt als je veel verschillende kleuren wil gaan gebruiken en bedrukken op een t-shirt of een ander kledingstuk. Ook als er een overloop is van kleuren is het verstandig om voor een ander bedrukkingstechniek te kiezen.

Bedrijfskleding

 

Full color bedrukking

Full color, de naam zegt het eigenlijk al, wordt gebruikt bij het bedrukken van logo’s of foto’s waarbij er met veel verschillende kleuren en details wordt gewerkt. Een bijkomend voordeel is dat je met full color niet beperkt bent tot alleen PMS kleuren wat het printen van een foto of logo veel leuker en makkelijker maakt. De verf wordt door de stof geabsorbeerd en het blijft ook voelbaar. Deze manier van bedrukken is handig bij kort gebruik zoals een evenement of om een shirt weg te geven. Full color bedrukking is daarentegen niet geschikt voor langdurig gebruik. De print vervaagt namelijk redelijk snel na het wassen.

Borduren

Als je bedrijfskleding wil laten bedrukken is borduren een van de beste opties om uit te kiezen. Geborduurde kleding met logo’s en teksten gaan langdurig mee en de kleuren blijven mooi. Een bijkomend voordeel is dat er gewerkt kan worden met maar liefst maximaal 12 kleuren en een borduursel geeft ook nog eens een luxe uitstraling. Borduren is daarnaast niet geschikt voor logo’s en ontwerpen met meer dan 12 verschillende kleuren, kleine lettertjes en kleur verlopen.