Chondropython
Image default
Zakelijk

Een opgelopen creditcard schuld aflossen

Deze week bekijken we hoe u uw creditcard schuld kunt afbetalen door te praten over onze beste tips om uw saldo sneller op te ruimen.

Aan de ene kant zijn ze een geweldige manier om de kosten van grote aankopen een beetje te spreiden zonder dat u een lening hoeft aan te vragen (om nog maar te zwijgen van de extra bescherming en voordelen die u krijgt bij aankopen met een creditcard).

Aan de andere kant vergeet je heel gemakkelijk dat je geld leent als je geld uitgeeft aan je creditcard. En dat glibberige pad kan leiden tot creditcardschuld die moeilijk terug te betalen is, het is namelijk niet een lening zonder rente. Lees op deze pagina alles over het aflossen met handige tips.

Praat met uw creditcardmaatschappij

De eerste tip die we hebben over hoe u uw creditcard schuld  kunt afbetalen, is om met uw creditcard aanbieder te praten.

Zoals we eerder vermeldden op de website leningenhypotheek, is de wet gewijzigd om ervoor te zorgen dat uw creditcard aanbieder verplicht is u te vertellen of uw schuld wordt beschouwd als “aanhoudende schuld” en om:

  • Vraag u of u elke maand meer van uw schuld kunt betalen om de schuld sneller af te lossen

  • U bewust te maken van andere terug betalingsopties die zij mogelijk beschikbaar hebben

  • Informeer u wat er kan gebeuren als u doe alleen minimale terugbetalingen

Als u ze daarom belt en om hulp vraagt bij het afbetalen van uw creditcard schuld , kan dit ertoe leiden dat uw rente en/of kosten een beetje worden opgeschort terwijl of u helpt over te schakelen naar een betere kaart.

Als je erover hebt nagedacht om je creditcard schuld  te consolideren, meld dit dan bij je provider. Het kan ervoor zorgen dat ze meer bereid zijn om een betere deal voor je te vinden om je als klant te behouden.

Een 0% saldo-overdracht kaart

Het zou vreemd zijn om te praten over hoe u uw creditcard schuld kunt afbetalen zonder 0% saldo overdracht kaarten te noemen.

Houd er echter rekening mee: overschakelen naar een 0%-financierings kaart om uw tegoed af te lossen kaart schuld is niet zo eenvoudig als het klinkt. Veel 0%-financieringskosten vereisen dat u elke maand de minimale terugbetalingen op tijd doet om in aanmerking te komen voor de 0%-deal. En als u deze mist, kan uw rentevoet omhoog schieten tot tussen 18% en 40%.

Als u uw saldo niet opruimt voordat de 0%-periode voorbij is, is de rente waarschijnlijk ook waarschijnlijk weer op te springen. En helaas is het heel gemakkelijk om te wennen aan het tijdelijke extra besteedbare inkomen dat een 0% rentekaart biedt, waardoor het nog moeilijker wordt om uw schuld te budgetteren en af te lossen.

Met andere woorden, overstappen naar een 0% creditcard is een slimme zet als u drie vakjes aangevinkt:

  • Uw kredietscore komt u in aanmerking voor een 0% saldooverdrachtskaart

  • U bent bereid om elke inspanning om de schuld af te betalen tijdens uw 0%-periode

  • U hebt de discipline om het tijdelijke extra beschikbare inkomen niet uit te geven (en in plaats daarvan om uw schuld af te lossen)

Als u deze drie vakjes aangevinkt, is dit de reden waarom een saldooverdrachtskaart van 0% een slimme zet is:

Als u uw creditcard schuld afbetaalt, vooral als deze op een kaart staat met een hoge rente — een groot deel van uw geld betaalt niet echt af wat u verschuldigd bent, het wordt alleen gebruikt om de rente af te betalen over wat u verschuldigd bent.

In plaats daarvan kunt u uw creditcard schuld overboeken naar een 0% rente creditcard en betalingen te doen die alleen het geld dat u verschuldigd bent vereffenen. Hierdoor kunt u sneller schuldenvrij worden en hoeft u niet meer zo veel rente te betalen aan uw creditcardmaatschappij.

Betaal meer af dan uw minimale terugbetalingen

Een van de beste adviezen over hoe u uw creditcard kunt betalen, is om maand na maand meer betalen dan uw minimale aflossingen. Kijk maar eens naar deze geweldige infographic van StepChange om te zien hoe het aanbrengen van kleine wijzigingen in het bedrag dat u terugbetaalt een drastisch effect kan hebben op hoe lang het duurt om uw creditcard schuld af te lossen.

(Het onderstaande scenario is gebaseerd op € 2.796 aan creditcard die niet meer wordt gebruikt. Uw situatie zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn, maar kan variëren afhankelijk van uw totale schuld, uw rentepercentage en of u de kaart nog steeds gebruikt…)

Kunt u zie je wat een verschil een extra betaling van slechts €10 maakt? Het lost de schuld 17 jaar sneller op! Dat is geweldig.

En als je deze aanpak wilt gaan implementeren, zijn hier een paar manieren waarop je dat kunt doen:

Betaal elke maand hetzelfde bedrag:

Kijk naar uw budget en bereken hoeveel u zich kunt veroorloven om elke maand in één keer terug te betalen, en zorg ervoor dat dat bedrag meer is dan uw minimale terugbetaling.

Bijvoorbeeld als uw minimale terugbetaling rond € ligt 50 per maand, als u zich vastlegt om € 60 per maand te betalen, kunt u een grote deuk in uw creditcard schuld  maken, vooral omdat uw minimale terugbetalingen maand na maand kleiner worden en een groter deel van die € 60 naar clearing gaat uw schuld.

Deze aanpak heeft twee grote voordelen: het is consistent en wordt snel onderdeel van uw maandelijkse uitgaven (waardoor het gemakkelijker te budgetteren is) en het helpt om uw schuld sneller af te lossen, omdat uw totale schuld lager wordt , wordt de forfaitaire terugbetaling elke maand een groter percentage van uw schuld.

Kies een betaalbaar bedrag om elke maand bovenop uw minimale aflossing te betalen

Deze aanpak is vergelijkbaar met elke maand hetzelfde bedrag betalen, maar houdt in dat u zich verplicht om elke maand een extra betaling te betalen bovenop uw minimale terugbetaling.

Bijvoorbeeld in plaats van € 60 per maand te betalen elke maand verbindt u zich ertoe om € 10 extra te betalen bovenop uw minimale aflossing, wat betekent dat u elke maand een iets ander bedrag betaalt, maar consequent uw schuld opbouwt met een extra € 10.

En zoals u in de infographic kunt zien, kan zelfs die extra aflossing van € 10 u helpen om uw creditcard schuld aanzienlijk sneller af te lossen.

Voer eenmalige betalingen uit wanneer u ze kunt betalen

Als u een verrassing betaling krijgt — misschien verkoopt u een artikel online, krijgt u een bonus van uw werk of krijgt u belastingkorting — is het een goed idee om die te betalen aan is uw creditcard schuld. Zoals we hebben gezien, kunnen zelfs kleine betalingen bovenop uw minimale aflossingen een enorm verschil maken.

Of, als u moeite heeft om het extra geld te vinden om af te betalen, kunt u dingen doen zoals al je kleingeld in een pot of om de lunch mee te nemen naar je werk om wat extra centen te besparen.

Aan het einde van de maand, als je € 50 hebt gespaard en je creditcard schuld hebt afbetaald , betaalt u in de loop van het jaar € 600 extra van uw schuld af!

U kunt ook een app als Chip gebruiken om uw spaargeld te automatiseren (of aankopen naar boven afronden en de extra wegstoppen) ) en gebruik dat bedrag elke maand om uw creditcard schuld af te betalen.

Tip #4: Overweeg om uw creditcard schuld te consolideren

Als u zich nog steeds afvraagt hoe u uw creditcard schuld – misschien heb je veel schulden verspreid over een paar kaarten – dan zou je kunnen overwegen om je creditcard schuld en te consolideren in één maandelijkse aflossing.

Niet alleen je maandelijkse aflossingen en de rente die worden vanaf het begin overeengekomen, maar u betaalt de aflossingen elke maand op dezelfde dag en heeft een duidelijke einddatum voor het aflossen van uw creditcard schuld.

U komt mogelijk ook in aanmerking voor een lagere rentetarieven ook, maar zorg ervoor dat u de rentevoet en APR dubbel controleert om er zeker van te zijn dat u op de lange termijn geld gaat besparen.

https://www.leningenhypotheek.com/creditcard/