Chondropython
Image default
Winkelen

Het weer in Brussel en de temperatuur

Brussel is de hoofdstad van België en maakt hoofdzakelijk deel uit van de provincie Vlaams-Brabant. Het klimaat in Brussel is gemarkeerd door een gematigde oceaanstroom, wat wederom betekent dat er lange, koude winters en korte, warme zomers zijn. De temperatuur varieert heel sterk tussen seizoenen, met temperaturen die variëren van 8 graden Celsius in de winter tot 21 graden Celsius in de zomer.

Hoe veranderen de temperaturen in Brussel met het seizoen?

De gemiddelde wintertemperaturen in Brussel liggen tussen 8 en 9 graden Celsius. De gemiddelde zomertemperaturen in Brussel liggen tussen 19 en 21 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid in Brussel is hoger in de winter dan in de zomer, waarbij de luchtvochtigheid tijdens de warme maanden rond 65% zit. Het hoogste record van de temperatuur in Brussel is 35,5 graden Celsius, gemeten in juli 2006.

Wat zijn de koudste maanden in Brussel?

De koudste maand in het jaar voor Brussel is januari. De gemiddelde temperatuur in januari is 5 graden Celsius, met de minimumtemperatuur die gemiddeld 2 graden Celsius is. Andere koude maanden in Brussel zijn februari (gemiddelde temperatuur van 5,2 graden Celsius) en december (gemiddelde temperatuur van 5,7 graden Celsius).

Wat zijn de warmste maanden in Brussel?

De warmste maand in het jaar voor Brussel is juli. De gemiddelde temperatuur in Juli is 16,7 graden Celsius, met de maximumtemperatuur die gemiddeld 21 graden Celsius is. Andere warme maanden in Brussel zijn augustus (gemiddelde temperatuur van 16,7 graden Celsius) en juni (gemiddelde temperatuur van 16,1 graden Celsius).

Hoe komt het dat het weer in Brussel zo verschilt tussen de seizoenen?

De reden dat het weer in Brussel zo sterk fluctueert tussen de seizoenen, is dat het sterk wordt beïnvloed door twee verschillende luchtstromen. De warme luchtstroom, genaamd de “Europa-stroom”, waait in de zomermaanden naar Brussel, waardoor de temperaturen stijgen. Dit wordt gevolgd door de koude luchtstroom, genaamd de “Arctische storm”, die in de wintermaanden naar Brussel waait en de temperaturen laat dalen.

Wat te verwachten tijdens bezoek aan Brussel?

Het weer in Brussel varieert sterk, dus het is moeilijk om een enkel getal voor de weersomstandigheden te geven; het kan gemakkelijk binnen een aantal graden verschillen. In de wintermaanden zijn temperaturen tussen de 5-8 graden Celsius normaal, terwijl de luchtvochtigheid rond 65% zit. In de zomermaanden zijn de temperaturen gemiddeld tussen de 16-21 graden Celsius. Zowel in de zomer als in de winter kan het weer plotseling veranderen, dus het is verstandig om gepaste kleding mee te nemen tijdens een bezoek aan Brussel.

Wil je meer weten over het weer in Brussel en de actuele temperatuur? Klik hier voor de temperatuur in Brussel.

Conclusie

De temperatuur in Brussel varieert sterk tussen seizoenen, met wintertemperaturen rond 8 graden Celsius en zomertemperaturen rond 21 graden Celsius. Daarnaast wordt Brussel getroffen door twee verschillende luchtstromen, de Europa-stroom en de Arctische storm, die beiden impact hebben op de temperatuur. In de wintermaanden zijn de temperaturen gemiddeld tussen 5-8 graden Celsius terwijl de luchtvochtigheid rond 65% is, en in de zomermaanden tussen 16-21 graden Celsius. Wil je weten wat de actuele temperatuur in Brussel is? Bezoek dan deze link.

.