Chondropython
Image default
Kinderen

Lichamelijke activiteit in het leven van een kind opnemen

Lichamelijke activiteit in het leven van een kind opnemen

Je kunt als ouder invloed uitoefenen op de houding en gewoonten van je kind ten aanzien van lichamelijke activiteit. Het kennen van de suggesties is een goed begin. Moedig je kind aan om elke dag 60 minuten of meer aan lichaamsbeweging te doen met activiteiten variërend van informeel actief spelen tot georganiseerde sporten. Je moet vroeg beginnen. Jonge kinderen vinden het namelijk heerlijk om actief te zijn en te spelen. Moedig veel ongestructureerde en veilige beweging en spel aan om een ​​sterke basis te leggen voor een gezonde levensstijl. Geef het goede voorbeeld door ook een actieve levensstijl te behouden. Maak gezinswandelingen of speel samen actieve games om fysieke activiteit ook in je dagelijkse routine op te nemen. Je kunt ze meenemen naar de speeltuin om op een loopfiets te rijden of naar openbare parken waar ze actief kunnen zijn. Wees vooral veilig bij het doen van lichamelijke activiteit. Geef altijd beschermende uitrusting zoals helmen of kniebeschermers als ze op een fiets of scooter rijden. Zorg ervoor dat de activiteiten ook geschikt zijn voor de leeftijd van je kind.

Wees voorbereid op de regen

Fietsen in de regen is om voor de hand liggende redenen riskanter dan rijden als het droog is: natte oppervlakken zijn namelijk glad en zorgen zo voor obstakels. Zorg er dus voor dat je eerder en lichter remt, want het duurt langer om te stoppen en het is gemakkelijker om uit te glijden op regenachtige afdalingen. Je moet je bovenlichaam ook meer rechtop houden, omdat banden in bochten sneller grip verliezen. Je kunt deze gebeurtenissen langzaam en doelbewust benaderen en leren er veilig en zonder onverwachte bewegingen doorheen te navigeren en indien nodig af te stappen. Bij elke herhaling wordt het eenvoudiger. Wees ook slim bij het voorbereiden van versnellingen. Neem altijd je waterdichte jas en waterdichte fietstas mee, zodat je er klaar voor bent als de regen je overvalt tijdens het fietsen op de weg. Zoek een regenjas die aan je eisen voldoet en beheers de techniek van het aanbrengen van laagjes zodat je lichaam kan ademen en je de regen buiten kunt houden.

Wat je met je gezin kunt doen als het regent

Je hebt misschien zorgvuldig gepland om je grote strandtas in te pakken en de ideale strandvakantie te hebben, maar de storm neemt een onverwachte wending en er wordt slecht weer voorspeld. Je hebt geen andere keuze dan andere dingen te doen. Je kunt in plaats daarvan je hele familie verzamelen en bordspellen spelen terwijl je naar de regen luistert. Kies wel een bordspel dat geschikt is voor de leeftijd van je kinderen. Een natte dag is ideaal voor bijvoorbeeld een Monopoly-marathon of een familiebijeenkomst rond de puzzel van duizend stukjes. Je kunt in plaats daarvan ook een filmdag met ze houden. De binding die je had gepland voor tijdens je strandvakantie is niet verloren. Je kunt namelijk nog steeds een band hebben en plezier maken met je dierbaren in het comfort van je eigen huis.

Het belang van familiebanden

Tijd vrijmaken om gewoon plezier te hebben en te genieten van het gezelschap van familie is een unieke en cruciale ervaring die families dichter bij elkaar brengt. Het hoeven geen extravagante bezigheden te zijn die veel geld gaan kosten. Zelfs goedkope activiteiten thuis kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de ‘gezondheid’ van familierelaties. Deze positieve gewoonten brengen het hele gezin emotioneel dichter bij elkaar, wat altijd een goede zaak is.