Chondropython
Image default
Aanbiedingen

De juiste werkkleding voor jouw lichaam

Heb jij een grote bouwklus op de planning staan? Dan moet je jezelf voorzien van de juiste werkkleding om je lichaam te beschermen tegen diverse weersomstandigheden. Met speciale werkkleding kun jij zowel je boven- als je onderlichaam bekleden. Met welke kleding jij je optimaal kunt verzorgen beschrijven wij in deze blog. Lees nu welke spullen jij nodig hebt om binnenkort aan de slag te gaan met jouw bouwklus.

Stevige werkschoenen, sokken en handschoenen

Je handen en voeten zijn erg kwetsbaar en daarom is het van belang om de juiste bescherming te dragen. Allereerst zijn werkschoenen met een stalen zool en neus verplicht op de bouwplaats. Een ongeluk schuilt namelijk in een klein hoekje en een stevige werkschoen kan erge blessures voorkomen. Om ervoor te zorgen dat je de schoen wel lekker aan je voet kunt dragen, is het handig om werksokken te kopen. Deze zijn in allerlei soorten en maten voor heren of dames verkrijgbaar. Wellicht ben je op zoek naar een verwarmende variant of sokken die waterdicht zijn. Uiteraard zijn er ook verschillende soorten handschoenen verkrijgbaar, om jouw handen tijdens de werkzaamheden te beschermen.

Werkbroek

Het is handig om jouw gereedschap dicht bij je te dragen en bewaren, zodat je nooit lang hoeft te zoeken naar een schroevendraaier, een potlood of een meetlint. Daardoor werk je veel sneller en efficiënter en je hoeft bijvoorbeeld minder vaak van de ladder af te stappen. De meeste werkbroeken zijn ideaal voor koude weersomstandigheden doordat ze bijvoorbeeld wind afweren. Dit houdt jouw lichaam lekker warm, zodat jij geen problemen hebt tijdens jouw werkzaamheden. Bij een werkbroek is het aan te raden voor een variant te kiezen die lang genoeg is, zodat jouw enkels verwarmd blijven.

Kleding voor je bovenlichaam

Een van de meest belangrijkste lichaamsdelen die goed bedekt moet worden is je bovenlichaam. Zorgt ervoor dat je kleding draagt die windafwerend is en goed warm houdt. Denk hierbij aan fleece stof voor je trui, jas of vest. Vergeet daarnaast niet een hemd onder je werkkleding te dragen om jouw lichaam op de beste temperatuur te houden.

 

https://www.underweardistrict.nl/nl/