Chondropython
Image default
Sport

Personal trainer worden? Dat kan!

U houdt van sporten en u bent regelmatig in de sportschool te vinden, en nu wilt u van sport niet alleen uw hobby maar ook u baan maken? Dat kan, en waarschijnlijk simpeler dan u denkt. Het worden van personal trainer klinkt ontzettend complex voor velen, maar dat is het in feite helemaal niet. Wilt u erachter komen wat het volgen van een opleiding tot fitnessinstructeur inhoudt en wat het u allemaal oplevert? Lees dan gauw verder, want in dit artikel geven we u alle benodigde informatie.

Tip? NASM opleiding

Om een voorsprong te hebben op andere sollicitanten kunt u het beste een Nasm opleiding volgen. Deze zijn vrijwel overal in Nederland te volgen, dus ook bij u in de buurt! ‘Waarom heb ik dan een voorsprong op andere sollicitanten?’, ik hoor het u denken. Een Nasm is een unieke opleiding ontwikkeld door een Amerikaanse organisatie. Dankzij de speciale wijze van opleiden valt u op ten opzichte van andere sollicitanten. Nasm staat voor National Academy of Sports Medicine.

Wat heb ik nodig om deze opleiding te mogen volgen?

Om deze opleiding te volgen heeft u wel een vooropleiding nodig. Deze vooropleiding vereist geen verdere voorkennis en is in kort tijdsbestek af te ronden. Een goed voorbeeld van een geschikte vooropleiding is bijvoorbeeld fitnesstrainer A opleiding. Deze opleiding kunt u binnen 4 maanden afronden en kunt overal in Nederland zowel online als op locatie volgen. Opleidingen die vergelijkbaar zijn met deze fitnesstrainer A opleiding zijn mogelijk ook toegestaan als vooropleiding voor een Nasm opleiding.

Wat kom ik allemaal te weten op een NASM opleiding?

Na het volgen van een NASM opleiding bent u in staat een goede training voor te bereiden die u af kunt stemmen op de doelen van de klant. Om de training af te kunnen stellen op de doelen van de klant leert u onderzoek te doen naar wat de klant precies verwacht en nodig heeft. Ook kunt u uw klanten na het afronden van deze opleiding voorzien van het nodige advies wat betreft voeding. De Nasm gaat uit van het OPT-model, dit is wat deze opleiding juist zo speciaal maakt. U zal worden opgeleid tot personal trainer op wetenschappelijk onderzochte manier.

Na afronding van de opleiding

Na afronding van deze opleiding krijgt u vanzelfsprekend een certificaat. Dit certificaat is net even iets anders dan u krijgt bij andere opleidingen, het NASM certificaat is namelijk internationaal erkend en dat levert opnieuw een voorsprong op andere sollicitanten op.

Personal trainer