Chondropython
Image default
Kinderen

Zoek je een nieuw bed voor je dochter? Denk hier is aan!

Is je dochter toe aan een echte eigen kinderkamer met een mooi bed en andere onderdelen en accessoires? Dan zal je als ouder wel even wat tijd kwijt moeten maken om tot de goede keuzes te komen. Het aanbod in kindermeubels voor een kinderkamer is namelijk fors, en dit betekent dat het ook kan zorgen voor keuzestress. Naast keuzestress zal je het ook in de portemonnee voelen en ben je veel tijd en energie kwijt aan het inrichten van de kinderkamer. Om je een beetje te helpen wordt in deze blog ingegaan op het uitkiezen van het bed en wat voor leuke toevoegingen er zijn waar je uit kan kiezen.

Bepaal je budget!

Dit is iets wat vaak wordt gezegd door mensen, maar is dat wel zo makkelijk als je niet goed weet wat de prijzen ongeveer zijn van de kinderbedden. Het is daarom eerst goed om een inventarisatie te doen wat de bedden ongeveer gaan kosten en daaruit een budget op te maken. Dit betekent niet dat je al gericht aan het zoeken bent, maar dat je meer kijkt naar welke prijs bepaalde meubelpartijen bepalen voor een meisjesbed. Als jij goed weet wat je wilt uitgeven aan het bed van je kind, kan je ook makkelijker online zoeken naar de juiste bedden. Op die manier wordt namelijk het aantal resultaten uit de zoekopdracht een stuk kleiner.

Laat je kind mee beslissen!

Na het bepalen van het budget is het ook belangrijk om je kind mee te nemen in het kiezen voor een nieuw bed. Uiteindelijk moet je kind namelijk in het bed gaan slapen. Als ouder is het ook fijn als je kind graag naar bed wilt, want goed slapen is voor kinderen nog belangrijker dan voor volwassenen. Natuurlijk is het als ouder wel goed om de overhand te houden, en puur voor bepaalde kleine dingen de wensen van je kind te vragen. Zo houd je altijd nog de controle en kom je ook niet in de problemen met het kiezen voor een ander soort bed dat werd gewenst.

 

Ga voor een thema!  

Voor meisjesbedden is het altijd leuk om voor een thema te kiezen. Zo kun je denken aan een mooi Disney bed of een leuk prinsessen bed. Er zijn vele mooie thema’s speciaal voor meisjes. Zoekt je dochter iets meer een stoerder bed, dan kan je altijd een kijkje nemen bij de sectie jongensbedden. Hier staan vaak ook leuke thema’s tussen die meisjes ook leuk vinden. Naast de themabedden kan je als ouder ook kiezen voor een hemelbed of een bedhuisje. Dit zijn leuke bedden die je later kan aankleden met accessoires en die je kind echt het gevoel geven dat ze zelf een plekje heeft om zich terug te trekken.

Leuke accessoires!

Je kan als ouder er voor kiezen om geen thema te kiezen, maar meer voor de standaard bedden. Natuurlijk geen probleem, maar het is dan wel leuk om deze bedden een beetje aan te kleden. Gelukkig zijn die mogelijkheden er. Zo kun je denken aan bepaalde stickers voor op het bed of kan je misschien wel samen met je dochter het bed schilderen. Dit is ook nog een leuke activiteit om met je dochter te doen, en je dochter heeft het idee dat het echt haar bed is, omdat ze zelf de kleuren heeft bepaald.

Naast de accessoires en mogelijkheden voor het bed zelf, kun je ook in de rest van de slaapkamer er voor zorgen dat het bed leuk meekomt. Denk aan mooie posters op de wand, een leuke kaptafel in de hoek of schattige verlichting op een nachtkastje. De tip is om je niet blind te staren op de prinsessenbedden, maar om ook naar opties te kijken om de kamer een prinsessen kamer te laten zijn zonder een roze bed. Dit is voor later ook fijner, want je kind kan op een gegeven moment ook uitgekeken zijn op het thema. Dan hoef je niet een nieuw bed te kopen, maar vervang je gewoon de accessoires.