Chondropython
Image default
Bedrijven

Zelf waarde van mijn huis schatten

Zelf de waarde van mijn huis schatten 

De waarde van uw huis wordt bepaalt door de markt. Het gaat hierbij om de vraag en aanbod. Ondanks dat is het niet geheel onmogelijk om de waarde van uw huis zelf in te schatten. Er zijn een aantal factoren die een belanrijke rol spelen bij de waarde van uw huis. Uiteraard kan De Nationale Vastgoedportefeuille de waarde van uw woning berekenen, vraag direct een bod aan!

Hoe kun je de waarde zelf schatten?

De waarde van uw woning is afhankelijk van het aanbod en de verkochte huizen in de wijk. Hier kunt u Funda voor raadplegen, daar krijgt u een kijkje binnen deze huizen. Deze kunt u vergelijken met uw eigen huis, door middel van de huidige staat. Hoe beter de staat, hoe hoger de waarde. Ook populariteit speelt mee bij de waarde van uw huis. Wanneer vergelijkbare woningen in de omgeving snel verkocht worden, stijgt de populariteit en vraag. 

Wat bepaald de waarde van mijn huis?

Allereerst de locatie. Een van de belangrijkste aspecten die de waarde van het huis bepalen. Staat het huis midden in het centrum van een stad of aan de rand van een dorp? De waarde wordt uiteindelijk bepaald aan de hand van een adres, postcode en huisnummer. Dan wordt er gekeken naar het type huis. Denk aan de waarde van een appartement, vrijstaand- of rijtjeshuis. Ook de oppervlakte van de woning en het aantal m2 perceel bepalen de waarde van de verkoopprijs. Evenals het aantal slaapkamers. Het aantal slaapkamers verhoogt de waarde. Verder wordt er gekeken naar de buitenruimtes die aanwezig zijn, zoals patio, balkon, tuin en dakterras. En bezit het huis een berging, garage of schuur? Tegenwoordig wordt de waarde van een woning ook bepaald door de factor van duurzaamheid die het huis te bieden heeft. Zo hebben zonnepanelen, warmtepompen en de isolatiewaarde grote voordelen. Indien u van een appartement beschikt bepaald de VVE en de servicekosten ook de waarde. 

Een bod op uw huis aanvragen kan vrijblijvend via De Nationale Vastgoedportefeuille.

https://denationalevastgoedportefeuille.nl/wat-is-mijn-huis-waard/