Chondropython
Image default
Eten en drinken

3 bekendste mixdrankjes met rum

Rum is een sterke drank die wordt bereid uit de bijproducten van suikerriet, vers suikerriet sap of suikerrietsiroop. Rum is een gedistilleerde drank en bevat gemiddeld een alcoholpercentage van ongeveer 40%. Oorspronkelijk komt rum uit Brazilië en later is het stoken van rum overgewaaid naar de caribische eilanden en cuba, maar ook naar Europa. Er is witte rum en bruine rum, het verschil zit hem in het proces. Witte rum wordt gerijpt in stalen vaten en bruine rum in eikenhout vaten. Door het toevoegen van fruit en specerijen krijg je de smaak in rum.

Mixdrankjes en cocktails

Een mixdrank is een mengsel van twee verschillende dranken, één van de twee dranken bevat alcohol. Een cocktail is een mengsel van minimaal drie verschillende dranken, waarvan minstens één alcohol bevat. Er zijn veel mixdrankjes en cocktails die rum bevatten. Mixdrankjes en cocktails worden het meest gedronken door jongeren, studenten en volwassenen onder de 35 jaar. 

De bekendste mixdrankjes met rum

Er zijn veel mixdrankjes die rum bevatten, maar er zijn drie die toch wel het meest bekend zijn. De eerste is bacardi cola, de rum krijgt door de cola een lekkere smaak en een stukje citroen of limoen erbij maakt het helemaal af. De tweede is bacardi lemon cola, deze bacardi heeft een wat frisse citroensmaak en is ook lekker met cola. De laatste is bacardi razz 7-up, deze bacardi soort is de zoetste van allemaal en wordt daarom vaak gedronken door mensen die niet vaak sterke drank drinken. Ook deze wordt geserveerd met een stukje citroen of limoen. 

De bekendste cocktails met rum

Cocktails zijn erg lekkere en leuke drankjes. Ook zijn er veel cocktails met rum. De bekendste zijn mojito, pina colada en rum sour. De mojito bestaat uit rum, bruiswater, limoensap, munt, suikersiroop en ijs. Dit drankje is lekker verfrissend en is lekker bruisend. De pina colada bestaat uit rum, kokosmelk, ananassap, gecondenseerde melk en ijs. De pina colada is vooral zoet en erg lekker op het strand bijvoorbeeld. In de rum sour zitten rum, citroensap, suikersiroop, angostura bitters, 1 eiwit, sinaasappel en ijs. Deze is zoals de naam al zegt, een beetje zuur en bitter. 

Er zijn al met al enorm veel soorten mixdranken en cocktails te vinden met rum. Voor degene die meer van de zoete dranken houden, bijvoorbeeld de bacardi razz 7-up of pina colada. En voor de mensen die meer van de frisse dranken zijn is er de bacardi lemon cola en de mojito. Voor ieder wat wils dus.