Chondropython
Image default
Woning en Tuin

Het beste alternatief op betonpoer en betonfundatie

Goed fundament voor je tuinhuis, blokhut of garage

Zonder fundatie geen basis! Een bekend gezegde wat natuurlijk helemaal waar is. En dat geldt het meest voor constructies en gebouwen. Situaties waar een goede fundatie van belang is, is bijvoorbeeld bij een aanbouw, verbouw of een renovatie van je woning of aan een bedrijfspand. Voor een goede fundatie was je vroeger toegewezen aan traditionele middelen zoals betonfundering, betonpoer of fundatie met houten palen. Gelukkig is er sindsdien veel veranderd en kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor schroeffundering. Bij WSF schroeffundering lopen we hiermee voor op de concurrentie kwa innovatie, techniek en oplossingen. We leggen daarom graag de voordelen uit van deze slimme manier van funderen en de verschillen ten opzichte van traditionele fundering.

Het verschil met beton, houten palen en betonpoer fundatie

Iedereen heeft vast weleens een fundatie proces in gang gezien. In de meeste gevallen gaat het dan om het huis of bij het laten bouwen van een bedrijfspand. Feit is dat ieder bouwproject of constructie, klein of groot, een fundatie nodig heeft. In de meeste gevallen wordt nog vaak betonfundering toegepast. Er wordt een stuk grond uitgegraven waarin vervolgens beton wordt gegoten dat als basis wordt gebruikt voor de constructie.

Fundering met houten palen wordt vaak gebruik in gebieden waar er relatief veel grondwater in de grond zit. Denk aan Amsterdam, de stat op houten palen. Vroeger was dat de enige manier om enigszins te kunnen bouwen op relatief zacht grond. Tegenwoordig worden houten fundaties veel minder gebruikt, maar je ziet ze vaak bij grote bouwconstructies waar grote houten palen in de grond worden gestampt. Dit is namelijk een relatief voordelig en snelle manier om grote fundaties aan te leggen. Maar ook hiervoor zijn er steeds betere oplossingen te vinden die duurzamer en sterker zijn dan hout.

Een nadeel van bovenstaande fundatiemethodieken is dat het een arbeidsintensief proces is dat veel grondstoffen en energie vereist. Denk aan de bestandsdelen van cement, een cementwagen, de hoeveelheden grondstoffen, personeel en natuurlijk de logistiek om alles voor elkaar te krijgen. Een heel karwei dus! Bovendien werkt het nadelig op het gebruik van stikstof en PFAS bestandsdelen. Dit heeft ervoor gezorgd dat bouwbedrijven gedwongen waren om te zoeken naar alternatieve methodieken om PFAS bouw voor te zetten. Hier komt schroeffundering om de hoek kijken!

Schroeffundering als beste alternatief op betonpoer en hout

Schroeffundering pakt het radicaal anders en efficienter aan. Meer dan 10 jaar geleden heeft WSF schroeffundering zich gespecialiseerd in deze nieuwe manier van fundatie. Door eigen schroeffundamenten kan WSF snel én voordelig schroeven in de grond ‘boren’. De schroeven zijn voorzien van een schroefnaad die zich als het ware in de grond vastboren. Een ander voordeel is dat het geschikt is voor ieder type ondergrond. Je bent niet afhankelijk van de grondwater stand of type ondergrond. Het montage team van WSF kan zó snel schakelen, dat het in beginsel binnen 4 weken op locatie in heel Nederland een fundatie kan aanleggen. Veelvoorkomende fundatie oplossingen zijn:

  • Funderingsbalken voor tuinhuis vervangen met schroeffundering
  • Fundatie van een veranda of carport
  • Funderingsherstel tegen lage kosten
  • Fundatie voor railinfra projecten
  • Fundatie voor tuinmuur en tuinhuizen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Maak dan gerust een afspraak met ons voor een kennismaking of vrijblijvende offerte op maat voor jouw bouwproject zonder betonpoer.

Ideaal middel voor funderingsherstel

Heb je schade ondervonden aan je woning of pand door een aardbeving, brand, inslag of ander ongeluk en is de fundatie beschadigd geraakt? WSF schroeffundering kan snel en vele malen voordelig fundering herstellen met speciale schroeffunderingsoplossingen op maat. We hebben veel ervaring in het herstellen van fundatie schade en kunnen zodoende snel een gerichte prijsindicatie geven om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

https://schroeffundering.nl/