Chondropython
Image default
Hobby en vrije tijd

Leer alles over vogels tijdens een dagje weg met het gezin

Op zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met het gezin? In Avifauna, het vogelpark in Alphen aan de Rijn, leren jullie alles over vogels. Er leven veel verschillende soorten vogels in het park en je kijkt dan ook geregeld je ogen uit tijdens een leuk dagje weg met het gezin. Er zijn diverse momenten waarop je de vogels van dichtbij kunt bekijken. Zo zijn er bij veel vogels voederpraatjes, waarbij de verzorger van de vogels veel over de vogels vertelt. In de Lori Landing leeft een grote kolonie Lori’s in een prachtige Australische omgeving. Maar het leukste is dat je deze vogels zelf mag voeren tijdens het voermoment met speciale cupjes nectar. Zo zie je de vogels van wel heel dichtbij!

Bezoek een van de spannende vogeldemonstraties

Naast de voedermomenten zijn er meer momenten waarop je de vogels van dicht bij kunt zien tijdens het dagje weg met het gezin. Bij de vogeldemonstraties scheren de vogels soms namelijk vlak langs je heen. Er worden demonstraties gehouden bij verschillende vogelsoorten, zo leer je de verschillen tussen de vogelsoorten goed kennen. In het dagprogramma zien jullie precies wat er tijdens jullie dagje weg met de kinderen allemaal valt te beleven in het vogelpark.

Ontmoet ook de vrolijke halfaapjes

Even genoeg vogels gezien? Er zijn ook diverse andere soorten dieren in het vogelpark. In het Madagaskargebied leven bijvoorbeeld parelhoenders, maar ook ringstaartmaki’s, kroonmaki’s en rode vari’s. Zeker tijdens de voedermomenten kom je heel dicht bij deze vrolijke halfaapjes. Naast het bewonderen van alle dieren kan er ook volop gespeeld worden in het vogelpark. De grote speeltuin biedt voor alle leeftijden veel speelplezier tijdens een dagje weg met kinderen. Trek gekregen? Er zijn maar liefst 3 restaurants waar lekker gegeten kan worden. Zo zijn alle ingrediënten aanwezig voor een fijn dagje weg met kinderen.