Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Hoe richt je een nieuw huis in?

Eindelijk is het zover, je hebt de sleutels van je nieuwe huis en je kan er eindelijk gaan wonen. Maar nu komt het lastige, je moet je huis gaan inrichten! Waar ga je bank plaatsen en wat voor eettafel neem je en welke kleuren verf je je muur? Ga je veel landelijke woonaccessoires gebruiken om je huis gezellig en knus gevoel te geven en vergeet natuurlijk niet de keuze van de lampen. In deze blog hebben we een stappenplan geschreven zodat jij zonder stress je huis kan inrichten.

Stap 1:

Bedenk welke ruimtes voor wat gaan dienen. Wil je bijvoorbeeld een studieruimte of heb je een kinderwens in de toekomst? Je kan ook bijvoorbeeld een muur uit de woning halen om een grote woonkamer te creëren. Het is belangrijk om rekening te houden met het lichtinval per kamer. Je wilt niet dat de kamers te donker zijn. Zelf raden wij aan om de eetkamer dicht bij een raam zodat je naar buiten kan kijken en het geeft een ruimtelijk effect.

Stap 2:

Bepaal hoe je muren er uitgaan zien. Wil je een open ruimtelijk effect creëren? Ga dan voor witte muren met mooie schilderijen. Als je kinderen hebt, laat zij dan de kleuren van de muren kiezen. Zo zijn zij ook betrokken bij het inrichten van het huis en zullen zij zich fijn voelen in hun kamers.

Stap 3:

Schets een plattegrond met welke meubels waar terecht komen. Een dure 3D tekening is helemaal niet nodig en handgemaakte tekeningen zijn persoonlijker. Probeer de tekening vanaf aanzicht perspectief te tekenen en niet van bovenaf. Zo kan je een betere impressie krijgen hoe de kamers er daadwerkelijk uitgaan zien.

Stap 4:

Nu je weet hoe de basis er uitziet kan je gaan beginnen met het laatste: Het shoppen! Maak een stijlboord met de kleuren objecten die je leuk vindt en neem dit mee naar een woonwinkel. Vaak kunnen ze jou perfect advies geven over welke stijl er bij je past.

https://www.nouvez.nl/