Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Feitjes over keramische tegels

Overal waar je om je heen kijkt, zie je wel tegels. Als je binnen bent kom je ze in de badkamer tegen, als je buiten bent kom je ze op de stoep tegels. Heb je wel eens gemerkt dat er echt super veel verschillende soorten tegels zijn? Een van die vele soorten tegels zijn dan gebakken tegels, oftewel keramiek tegel. Dit soort tegel kom je overal tegen, je kan het namelijk voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken. Dat is heel erg fijn, keramische tegels zijn dus echt multifunctionele tegels. Omdat keramische tegels zo veel en zo vaak gebruikt worden, is het wel fijn om er wat kennis over paraat te hebben. Daarom vertel ik je in dit artikel verschillende nuttige feitjes over keramische tegels. Zo leer je nog eens wat!

 

Allereerst vertel ik wat over hoe keramische tegels zijn gemaakt. Ze zijn namelijk gemaakt van ofwel klei ofwel leem. Deze grondstoffen worden uit de grond gewonnen en tot tegels gebakken op een hele hoge temperatuur.

Het tweede feitje, is dat je mbi geoceramica tegels binnen én buiten kan gebruiken. Buiten kan je ze bijvoorbeeld gebruiken voor in de tuin als terrastegels en binnen kan je ze gebruiken in de WC en in de badkamer. Je kan keramische tegels binnen én buiten gebruiken, omdat ze een glad oppervlakte hebben en ook water afstoten. Zo zijn ze dus perfect bestand tegen het Nederlandse weer én tegen een goede douchebeurt. Door deze hardheid gaan keramische tegels leehnavasor dus ook heel veel jaren mee.

Het volgende feitje, is dat keramische tegels in elke mogelijke vorm en maat gemaakt kan worden. Niets is te gek! Dit is heel leuk want zo kan je helemaal je eigen ding ermee maken.

Een laatste feit is dat het oppervlakte van keramische tegels bewerkt kan worden. Zo krijgt de oppervlakte een gladde of een stroeve structuur. Je wil niet uitglijden, dus buiten heb je een hoge stroefheid nodig. Je wil ze wel goed schoon kunnen maken, dus binnen hen je een gladde stroefheid nodig.

https://www.bricksandstones.nl/