Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Toekomstige onderhoudsbeurten in kaart brengen, hoe doe je dat?

Als Vereniging van Eigenaren van een appartementencomplex ben je gezamenlijk voornamelijk verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand, zoals het lappen van de ramen, het vervangen van het intercomsysteem bij een defect en het zandstralen van de bakstenen. Of het nu gaat om kleine handelingen, zoals het dweilen van de portiek, of om een complexe, intensieve klus, zoals het plaatsen van zonnepanelen: de onderhoudsbeurten moeten ingepland en georganiseerd worden. Vaak blijkt echter dat de bewoners hier zelf weinig verstand van hebben of moeite hebben met het oppakken en realiseren van deze organisatorische planning. Om die reden helpt Laan35 eigenaren van een bedrijfspand of een Verenging van Eigenaren van een appartementencomplex graag een handje door een meerjarenonderhoudsplanning op te stellen. Wil je weten wat deze planning inhoudt en waarom het van belang is om hierover te beschikken? Lees dan snel verder om erachter te komen.

De meerjarenonderhoudsbegroting

Laan35 is expert op het gebied van meerjarenbegrotingen voor Vastgoed onderhoud. Dit document geeft onder andere de toekomstige onderhoudsbeurten weer in combinatie met de bijbehorende kosten en de redenen voor onderhoud inclusief foto’s van de huidige staat van het pand. Op die manier wordt in kaart gebracht waar Verenigingen van Eigenaren voor sparen, welke onderhoudszaken niet langer uitgesteld kunnen worden of welke klussen in de toekomst noodzakelijk zijn om uit te voeren. Door deze planning wordt bovendien voorkomen dat het pand onveilig wordt door achterstallig onderhoud, dat het intercomsysteem ineens niet meer werkt of dat er te weinig bijdragen geleverd zijn om plotselinge kosten te kunnen maken.

Contact met Laan35

Heeft jouw Vereniging van Eigenaren behoefte aan zo’n onderhoudsbegroting voor het vastgoed of lijkt deze planning je verstandig voor het bedrijfspand dat je recentelijk hebt aangeschaft? Aarzel dan niet om een kijkje te nemen op de website van Laan35 voor meer informatie over deze dienst.

https://laan35.nl/