Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Litteken verwijderen

Als je een zware operatie tegemoet gaat, of net een zwaar ongeluk hebt gehad, beleef je een hele vervelende tijd in je leven. Want het is niet alleen fysiek zwaar om dit te ervaren, maar ook mentaal. Je kunt er erg somber en zelfs depressief van worden. Het laatste wat je dan dus wilt, is een litteken die je eraan blijft herinneren. Want dan komen de nare gevoelens uit die tijd uit je leven elke dag dat je het ziet weer naar boven.

Neem bijvoorbeeld een transgender persoon. Het is zwaar om hier achter te komen in je jeugd en naar jezelf toe uit de kast te komen. Daarna moet je nog naar je omgeving toe uit de kast komen. Dat is al zwaar als je een hele open minded familie hebt, maar is des te zwaarder als je ook nog eens een familie hebt die het niet accepteert. Dan begint het lange proces van geslachtsverandering. Het proces van het veranderen  van je naam bij de overheid, de realisatie dat je nooit biologische kinderen zult krijgen, alle geslachtsoperaties, ga zo maar door. Wanneer je die tijd dan eindelijk door bent, is het heel naar om door littekens er steeds aan herinnert te worden wat een hel je hebt moeten doorstaan om te worden wie je eigenlijk bent. Dan wil je het litteken verwijderen.

Gelukkig voor alle mensen die hier last van hebben, kan dit ook. Je kunt littekens weg laten halen. Dit kan met helende littekenzalf, maar kan ook met een laseroperatie. Daarbij wordt een klein gedeelte van de huid kapot gemaakt, zodat de huid kan vernieuwen en het litteken dus bij elke behandeling een stukje minder zichtbaar wordt. Dan word je niet meer elke dag herinnert aan je verleden en kun je gewoon doorgaan met je leven, vol zelfvertrouwen.

https://medimast.nl/nl/newgel/g-12