Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Corona virus in België

Er wordt veel over Nederland gezegd als het gaat om het corona virus. Er zijn veel nieuwe besmettingen, en er liggen ook veel mensen in het ziekenhuis. Ook worden er weer persconferenties gegeven om nieuwe maatregelen aan te kondigen, en dit allemaal door Rutte. Wedstrijden worden afgelast, horeca wordt dichtgegooid; het is allemaal een ramp, kort gezegd. Nu horen we veel over Nederland, maar hoe zit het nou precies met Belgie? Nieuws Belgie is net zo veel waard als het Nederlandse nieuws, en daarom vind je hier het laatste nieuws belgie.

Ook in Belgie zijn er veel nieuwe besmettingen. Misschien niet zo veel als in Nederland, maar de aantallen blijven toch toe nemen, ondanks de best strenge maatregelen. In Belgie zijn er nu zones waar je overal mondkapjes moet dragen, maakt niet uit of je op straat bent of in een museum. Ook in het openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht: degene die deze regel niet opvolgt kan een fikse boete krijgen waar niemand gelukkig van wordt.

Ook in Brussel komt er een persconferentie waar nieuwe maatregelen worden aangekondigd. Het is hoogst waarschijnlijk dat het land wordt dichtgegooid, voor reizigers in en uit Belgie. Ook worden mondkapjes verplicht overal, en wordt waarschijnlijk de horeca dichtgegooid. Nu is het zo dat horeca om elf uur al moet sluiten en op openbare markten mogen mensen geen eten of drinken consumeren. Ook is groepsvorming verboden na elf uur.

Ook in Belgie liggen veel mensen in het ziekenhuis voor corona klachten. Dit zijn er 600, waarvan 100 op de intensive care liggen. Corona is en blijft levensbedreigend voor iedereen, totdat er een vaccin wordt gevonden. Maar nu ook griepseizoen weer opkomt, is het moeilijk te zeggen waar biologen precies op moeten focussen, en wanneer dit vaccin klaar gaat zijn. Het kan of een jaar duren, of misschien zelfs nog jaren. Vooral als corona net zoals het griepvirus muteert, is er een grote kans dat er geen blijvend vaccin wordt gevonden.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://redactie24.be