Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Programmeertaal app-ontwikkeling

Het programmeren van een app kan gedaan worden in verschillende soorten programmeertalen. Wat de beste taal is, is subjectief maar we kunnen wel op een rijtje zetten welk voordeel welke taal heeft. Wil je zelf een programmeertaal leren, maar ben je nog niet helemaal op de hoogte wat de verschillen zijn en de voor-en nadelen? Lees dan deze blog verder, zodat jij straks aan de slag kan als app ontwikkelaar.

Objective-C & X-code

Deze programmeertaal is bedoeld voor het ontwikkelen van apps voor Apple’s iOS. De taal is gebaseerd op de vertrouwde en gerespecteerd code taal C, die op elke iPhone gebruikt wordt. Apple beveelt deze programmeertaal dan ook aan als je een app voor de iOS software wilt ontwikkelen.

Swift & Vapor

Deze twee talen zijn bedoeld om dagelijkse nieuwe innovatie technieken te produceren. Met deze programmeer taal kunnen ontwikkelaars snel een app ontwikkelen en dezelfde resultaten boeken. Swift & Vapor worden gebruikt voor snelheid. De apps zijn snel te publiceren nadat ze geschreven zijn.

C++ & Java

C++ & Java zijn de populairste talen voor android. C++ is een oude programmeertaal die al actief is sinds de jaren 90. Java is sterk beïnvloed door C++ en lijken daarom erg op elkaar. C++ werd voornamelijk gebruikt op desktop van een zeer laag niveau terwijl Java werd ontwikkeld voor elke machine. Beide talen hebben een lange geschiedenis wat betekent dat bijna alle bugs wel zijn opgelost.

JavaScript, HTML5 & CSS

Deze programmeertalen zijn samen de belangrijkste tools op het gebied van web ontwikkeling. Deze talen worden gebruik bij allerlei functies op websites zoals het webshop laten bouwen of de contact pagina. De talen worden ook gebruikt bij het ontwikkelen van mobiele apps. De voordelen van het ontwikkelen in deze talen zijn talrijk, maar de belangrijkste reden om voor deze programmeertaal te kiezen is de vertrouwdheid en betrouwbaarheid.

 

https://www.edit4u.nl/