Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Vespa motor

Iedereen kent de Vespa scooter. In Nederland zie je meestal de Vespa snorscooter op het fietspad rijden of de Vespa bromscooter waar je mee op de openbare weg mag rijden binnen de bebouwde kom. Wist je dat er ook Vespa motors zijn buiten Italië? Er zijn drie modellen Vespa motor te leveren waar ook verschillende uitvoeringen van zijn; de Vespa Primavera 125, de Vespa Sprint 125 en de Vespa GTS 300. Zo kun je de bebouwde kom uit en de snelweg op!

 

Om een Vespa motor te rijden moet je wel beschikken over een rijbewijs voor motoren. Voor 125cc Vespa motors volstaat het A1 rijbewijs, voor de 300cc Vespa motor moet je een A2 rijbewijs halen. En als je ziet hoe mooi Vespa motors zijn is dat een goede reden om snel een motorrijbewijs te halen!

 

Vespa motoren zijn sterk en duurzaam

De Vespa Primavera 125 en de Vespa Sprint 125 motorscooters zijn gebaseerd op hetzelfde design als de normale scooter versies met 50cc. Dat geeft aan hoe robuust en sterk Vespa scooters zijn. Waar de meeste scooterfabrikanten kunststof gebruiken hebben alle Vespa scooters een plaatstalen overkapping uit één geheel. Zo gaat er niets rammelen of vervormen, ook niet op hogere snelheden. De Vespa motoren met 125cc motor halen een topsnelheid van ongeveer 100km/u. Ze mogen dus op de snelweg rijden.

 

Vespa GTS 300 motorscooter

Dit zware model is niet verkrijgbaar als een snorscooter of bromscooter. De zware 300cc motor haalt met gemak de maximum snelheid in Nederland. Er zijn verschillende uitvoeringen naast de standaard versie zoals de Vespa GTS 300 Super, de Vespa GTS 300 Super Sport en de Vespa GTS 300 Touring. Je kunt zowel de GTS en de Primavera en Sprint Vespa scooters met en zonder ABS bestellen. Met ABS zijn de scooters wat duurder. Je rijdt wel veiliger, zeker op hoge snelheden.

 

Vespa GTS 250

Als je betaalbaar op een krachtige Vespa motorscooter wilt rijden moet je ook zeker eens kijken naar de prachtige Vespa GTS 250. Die uitvoering is iets lichter maar levert desondanks zeer krachtige prestaties. Standaard is dit model al zeer compleet en modern ingericht, zelfs een USB aansluiting ontbreekt niet!