Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Eigenschappen van hypoallergene voeding

Een trots hondenbaasje kan helaas altijd in aanmerking komen met een allergie voor de lieve viervoeter. Echter is niet alleen het baasje gevoelig voor allergieën, ook de hond kan er last van krijgen.

Bij de verzorging van deze honden zal op alle oppervlakken rekening moeten worden gehouden met de betreffende allergie. Door het geven van het verkeerde voedsel kunnen er nare gevolgen optreden. Dit is te voorkomen door je, als baasje, te verdiepen in de nodige aanpassingen.

Voedsel

Net zoals bij de mens, zijn er ook bij honden veel verschillende allergieën mogelijk. Zo is een voedselallergie een veelvoorkomende allergie bij de viervoeters. Hierbij is de hond allergisch voor bepaalde bestanddelen in de voeding. Om de voedingsallergie te behandelen wordt de hond een voedingsdieet voorgelegd; een dieet waarin de bestanddelen, waar de hond mogelijk allergisch voor is, niet verwerkt zitten.

Hypoallergene voeding

Een hypoallergeen dieet bevat slechts één eiwitbron of vleessoort. De mensheid is bekend met eiwitten, aangezien we deze voedingsbron veel binnenkrijgen via vlees, eieren en sojaproducten. Eiwitten worden normaliter niet verwerkt in hondenvoeding, waardoor dit een belangrijk ingrediënt is in de hypoallergene hondenvoeding. Wanneer een hond nog nooit een bepaalde bestanddeel heeft binnengekregen, kan de viervoeter er niet allergisch voor zijn.

Het dieet kan ook bestaan uit gehydrolyseerde eiwitten. Hierbij worden de eiwitten in feite in kleine stukjes geknipt. Deze kleine stukjes verkleinen de kans op een allergische reactie, waardoor door deze ideaal is voor hypoallergeen hondenvoer.

Daarnaast beschikt een hypoallergeen dieet voor honden enkel één koolhydraten bron, waaronder rijst en pasta vallen. Deze ingrediënten zijn ook zelden de oorzaak van een allergische reactie op voeding.

Bij brokken of blikvoer is het essentieel te controleren of de voeding eventueel stoffen kunnen bevatten die allergeen kunnen zijn. Hiermee wordt bedoeld dat het ingrediënt een veelvoorkomende oorzaak is van een voedselallergie bij honden.

http://ydolo.be