Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Beveiligingscamera in huis

Bij beveiligingscamera denk je al snel aan het beveiligen van je huis tegen inbrekers. Maar je kan zoveel meer met de beveiligingscamera. Tegenwoordig zijn de camera’s erg modern en betaalbaar. Het is dus niet meer zo dat alleen de rijke lui de camera’s kan aanschaffen. Dankzij de opkomst van de smartphone zijn de camera’s gemakkelijk te bedienen.

Een camera beveiliging maakt je leven een stuk veiliger en gemakkelijker en zelfs ook leuker. Maar hoe dan leuker? Je kan er zoveel meer mee dan alleen inbrekers filmen. Je kan bijvoorbeeld je kinderen in de gaten houden als je zelf even niet aanwezig bent. Sommige geavanceerde camera’s beschikken over een timelapse functie waardoor je versnelt alle beelden kan terug kijken. Daarnaast kan je jouw verschrikkelijke alarminstallatie uit huis doen.

Er zijn verschillende soorten camera’s op de markt. Hieronder bespreken wij de drie mogelijkheden. De meest bekende en ook meest ouderwetse is de analoog. Bij een analoog kabel wordt het signaal door gegeven via een kabel. Door de digitalisering is er ook de optie om camera’s te kopen die verbinden via het IP adres van je netwerk. Als je telefoon, laptop of iPad dus aangesloten is op jouw wifi netwerk kan je de beelden bekijken. Het beeld kwaliteit van de camera ligt rond de 720p, maar je zou ook kunnen kiezen voor een professionele camera’s die zelfs de poriën van inbreker filmt.

Hoe werken de camera’s dan precies? We leggen niet de technische kant uit maar de praktische kant. De camera installeer je op de plek die je in de gaten houden. Het monteren is erg eenvoudig. Je verbind de camera met de wifi en je download de applicatie van de camera. Er hang dus een draad door het hele huis heen. Veel camera’s hebben de opties om je een notificatie te sturen als er beweging of geluid is.

https://www.groenewegendelft.nl/