Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Hoe vaak moet jij de kapper bezoeken?

Hoe vaak laat jij eigenlijk je haren knippen? Mensen gaan gemiddeld vier keer per jaar naar de kapper, maar eigenlijk is dat veel te weinig. Je haar groeit ongeveer één centimeter per maand, afhankelijk van hoe sterk je haar is en hoe goed je het verzorgt. Als je te lang wacht met het bezoeken van een kapper, zal het je haargroei remmen. Het hangt af van je haartype hoe vaak je je kappers in delft bezoekt. Wil jij erachter komen hoe vaak jij je dameskapper delft moet bezoeken, lees dan verder.

Als je sterk krullend haar hebt, wordt het aangeraden om de kapper om de twaalf weken te bezoeken. Wanneer je veel textuur in je haar hebt, moet je om de drie maanden naar de kapper om de dynamiek in je kapsel te bewaren. Gespleten haarpunten kunnen bij dit haartype al snel leiden tot hardnekkige knopen, wat ervoor zorgt dat de haargroei sterk verminderd wordt en je haar een doffe uitstraling krijgt.

Met licht krullend haar wordt het aangeraden om tussen de acht en twaalf weken een bezoekje te brengen aan je kapper. Gespleten haarpunten en teveel lengte kunnen bij dit haartype al snel een uitgerafelde look geven. Het is daarom ook belangrijk dat je je haar voldoende hydrateert tijdens je dagelijkse routine, maar ook bij de kapper. Vraag daarom om een speciale behandeling om je haar te verzorgen en knip ze regelmatig bij. Er geldt hier ook dat hoe fijner je krullen zijn, hoe minder tijd er moet zitten tussen je kappersbezoeken.

Met kroeshaar hoef je de kapper maar één keer per jaar te bezoeken. Met dit haartype is het echter wel heel belangrijk dat je je haar goed verzorgd. Plan daarom ook om de twee tot drie maanden een behandeling in bij de kapper om je haar goed te voeden en voedt je haar ook dagelijks.

Wanneer je lang, dik haar hebt, wordt het aangeraden om je kapper tussen de acht en twaalf weken te bezoeken. Om de drie maanden kun je de beschadigde punten laten verwijderen. Met fijn haar geldt dat je je kapper tussen de vier en zes weken bezoekt. Fijn haar kan snel beschadigen en gaat er snel futloos bij hangen.

https://www.onekappers.nl