Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Voordelen van een instrument bespelen

Het is maar voor weinig weggelegd; jong een instrument leren spelen. Veel ouders willen hun kinderen wel een instrument leren, maar dit gaat gewoonweg niet. Dit komt bijvoorbeeld door gebrek aan tijd, gebrek aan motivatie bij het kind of soms zelfs gewoonweg gebrek aan geld. Jammer, want als kind leer je het allerbeste een nieuw instrument bespelen. Omdat je nog zo jong bent, leer je veel sneller dan iemand een aantal jaar ouder. Hierdoor kan je sneller uitgroeien tot een goede musicus. Dit is handig later in je leven, want het zorgt van carrière opties. Daarnaast hebben kinderen die een instrument bespelen vaak een hogere concentratie, een hoger intelligentie en een betere motoriek. Kortom, er kleven heel veel voordelen aan het bespelen van een instrument voor jonge kinderen.

Dit betekent echter niet dat je kans gemist is als je niet van jongs af aan een instrument leert bespelen. Je kan dit in elke fase van je leven oppakken. Natuurlijk zal het leerproces op je tachtigste niet meer zo gauw gaan als op je tiende, maar je kan nog steeds door hard te werken aardig leren spelen. En dezelfde voordelen zijn van toepassing. Doordat je weer iets leert, hou je je brein jong. En een jong brein kan de motoriek nog verbeteren, de concentratie verhogen en de intelligentie op peil te houden.  Dus pak dat instrument op en ga aan de slag!

Nu wilt niet iedereen natuurlijk les krijgen in een muziekschool. Je kan het spelen van een muziekinstrument ook jezelf aanleren. Dit kan door Drumles online te volgen. Daar kan je leren drummen op je eigen niveau. Van drummen voor beginners tot drummen voor professionals, voor iedereen is er een gepast niveau. Als je dus liever voor jezelf werkt en het op je eigen houtje wilt leren, is dit een hele goede optie.

 

https://www.onlinedrumles.nl/