Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Het bestrijden van draadalg was moeilijk dan ik dacht

Ik wilde heel graag de draadalg bestrijden die in mijn vijver was gekomen. Zelf vond ik dit erg raar, want normaal gesproken verzorg ik de vijver altijd goed. Dus ik snapte er helemaal niks van. Ik ben zelf nog naar specialisatie winkels geweest hiervoor en die gaven mij steeds dezelfde middelen om ervan af te komen, maar elke keer werkte het niet. Daarom moest ik op een andere manier dit probleem oplossen. Meer lezen over vijver algen bestrijden.

Hoe moet ik draadalg dan goed bestrijden?

Ik heb echt van alles geprobeerd om het draadalg goed te bestrijden en volledig weg te halen. Maar na een week of twee is het gewoon weer terug en ik begrijp er helemaal niks van. De mensen van de speciaalzaak kunnen mij ook niet goed helpen, dus ben ik het internet opgedoken om daar meer informatie te vinden over het bestrijden van draadalg. Na een tijdje goed zoeken kwam ik op de website van het Vijver Handboek terecht. Daar stonden allerlei soorten tips en tricks in die ik kon gebruiken om van het draadalg af te komen. Eerst leken de tips een beetje vanzelfsprekend, maar hoe meer ik las, hoe beter ik het steeds begreep en actie wilde ondernemen.

Het Vijver Handboek heeft mij goed geholpen

Nadat ik de hele pagina over draadalg had gelezen, ging ik kijken of wat zij daar zeggen ook echt helpt. Er stond namelijk dat ik het elke weer wel goed deed, maar dat ik niet de oorzaak had aangepakt. De oorzaak was een bepaalde plant die ik in het water had gelegd. Die heb ik nu verwijderd met alle andere draadalg erbij en nu heb ik sinds een maand helemaal geen draadalg meer! Echt een super handige website om terecht te kunnen voor tips en tricks voor je vijver.

Bezoek de website

Bent u ook benieuwd hoe u uw vijver het beste kunt verzorgen of hoe u een probleem met uw vijver kan oplossen? Bekijk dan de website van het Vijver Handboek via www.vijverhandboek.nl voor meer informatie over het verzorgen van vijvers en over vijvers in het algemeen.