Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Studiebegeleiding – werken bij Scriptium

Centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium zet zich elke dag in om studenten en scholieren te voorzien van educatieve ondersteuning op maat. Dit gebeurt in vele vormen zoals bijles, statistiekbegeleiding, scriptiebegeleiding en studiebegeleiding. Deze laatste vorm van hulp is gericht op het verlenen van kennisoverdracht op maat aan studenten die bijles nodig hebben voor hun opleiding aan het hoger onderwijs.

 

Het profiel van een studiebegeleider

Studiebegeleiders bij Scriptium zijn didactisch zeer vaardig en hebben actuele kennis in hun specifieke gebied. Een algemene studiebegeleider bestaat niet; elke studiebegeleider is een expert in zijn of haar eigen vakgebied. Zo is er studiebegeleiding rechten, studiebegeleiding bedrijfskunde en studiebegeleiding geneeskunde. Als studiebegeleider bij Scriptium is het dus van belang dat jij studenten in jouw vakgebied kan voorzien van persoonlijke studiebegeleidingssessies. Je kunt goed omgaan met studenten en jongvolwassenen en deinst niet terug voor studenten die ogenschijnlijk moeilijk te motiveren zijn. De studenten die zich bij Scriptium melden zijn immers vaak uit het veld geslagen geraakt door eerdere negatieve ervaringen in het onderwijs. Het is dan aan de begeleider om nieuwe hoop op te roepen.

 

De student centraal

Het begint bij Scriptium allemaal met een hulpvraag van een student. Deze hulpvraag wordt omgezet tot een projectvoorstel waarmee Scriptium de juiste expert voor de specifieke wensen van de student kan vinden. Sommige studenten behoeven scriptiebegeleiding, anderen behoeven studiebegeleiding en dan wordt er dus een studiebegeleider gezocht. Er is geen vast protocol of urenpakket waarmee aan de studiebegeleiding vormgegeven wordt. Elke student wordt op maat geholpen. Enige flexibiliteit en aanpassingsvermogen aan de kant van de studiebegeleider is dus vereist. Zeker bij studenten die enigszins het vertrouwen zijn kwijtgeraakt in onderwijspersoneel of in de onderwijsinstelling is het van belang dat de begeleider het hoofd koel houdt, respectvol en helpend communiceert en geen doelstellingen uit het oog verliest.

 

Samen maken we onderwijs op maat

Scriptium is een centrum waarbij talloze freelancers zijn aangesloten. Er zijn scriptiebegeleiders, statistiekbegeleiders voor spss hulp, bijlesdocenten, tentamentrainers, tekstcorrectoren en uiteraard studiebegeleiders. Al deze freelancers werken elke dag samen om studenten en leerlingen van passen onderwijs te voorzien. Een statistiekbegeleider kan bijvoorbeeld nauw samenwerken met een scriptiebegeleider om een student te helpen met de resultatensectie van de scriptie. Een studiebegeleider kan samenwerken met een tentamentrainer om een student door een vak te loodsen waar hij/zij veel moeite mee heeft. Begeleiders bij Scriptium zijn dus ook sociaalvaardige mensen die overkoepelend bezig kunnen zijn met de behoeften van de student.

 

Solliciteren

Wil je je graag aansluiten bij Scriptium? Dan begint dat met het bezoeken van de webpagina over werken bij Scriptium als studiebegeleider. Je vindt daar meer informatie over de sollicitatieprocedure, het profiel dat gezocht wordt en de voordelen die Scriptium te bieden heeft. Je kunt er ook voor kiezen om direct contact op te nemen met Scriptium en de sollicitatieprocedure in gang te zetten. Je stuurt dan simpelweg een mail naar info@scriptium.nl met daarin je persoonsgegevens, motivatie en CV.

https://www.scriptium.nl/studiebegeleiding