Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Leer vs nepleer

Het is tegenwoordig weer helemaal terug in de mode; leer. Het kan namelijk op heel veel verschillende manieren gedragen worden. Als jas, als tas, in schoenen, zelfs in broeken. Je ziet het overal om je heen. Daarnaast heeft het een heel stoer imago, waardoor mensen het graag dragen om hun outfit een stoere touch te geven. Niet gek ook dat verf voor leer ook steeds meer verkocht wordt. Leerverf zorgt ervoor dat de kleur van het leer mooi blijft. Maar je kunt er ook hele mooie dingen mee doen, door er mooie dingen mee te schilderen. Hierdoor kun je hele mooie en unieke kledingstukken maken, waar niemand anders mee rond loopt.

Maar er zijn ook steeds meer mensen die tegen leer zijn. Leer wordt namelijk gemaakt van het vel van een koe. Deze koeien worden met de bio-industrie gefokt en worden dus slecht behandeld. Maar het is ook slecht voor het milieu, omdat koeien veel slechte stoffen uitstoten. Deze s;echte stoffen zorgen voor het versterkt broeikaseffect, waardoor grote negatieve gevolgen komen. Steeds meer mensen zijn hier dus tegen, en kiezen voor nepleer. Het is echter heel lastig om nepleer te maken. Het is van iets minder goede kwaliteit en gaat dus minder lang mee dan echt leer. Daarnaast lijkt het wel heel erg om leer, maar is het niet identiek.

Gelukkig worden er wel steeds meer ontwikkelingen gedaan op dit gebied. Dr. Martens heeft bijvoorbeeld al een lijn van schoenen met nepleer, en ook worden er steeds meer jassen van nepleer verkocht. Het komt er dus vanzelf wel, maar het is nog even afwachten op een product dat identiek is aan echt leer. Voorlopig zullen we dus in de dure winkels en bij de grote merken op de catwalk dus vooral nog het echte leer zien in de huidige collectie.

https://www.deleerverfwinkel.nl/