Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Rieten daken

In Drenthe en en Overijssel zie je er nog een hoop staan. Oude boerderijen met een grote schuur er naast. En de mooiste boerderijen hebben rieten daken bovenop. Sommige zijn wel een paar honderd jaar oud. Soms kost het dan ook veel onderhoud om het pand er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Maar het is het waard. En het is belangrijk dat we het onderhouden. Het laat zien wat er vroeger gebeurde op die plek. Veel van dat soort huizen werden bewoond door boeren. Vaak staan ze aan het rand van een dorp of net erbuiten. Sommige staan zelfs nog midden in een dorp! Vroeger was dat uiteraard niet zo, maar vaak is het dan zo dat de omvang van het dorp zoveel is toegenomen dat de boerderijen vanzelf in het dorp terecht kwamen. Het is een ideale woonplek als je houd van een oud huis, en toch in de stad wilt wonen. De meeste boerderijen met rieten daken die in een dorp of stad staan zijn wel prijzig. Vaak zijn ze namelijk erg groot en zijn er maar weinig huizen in de buurt die dezelfde grootte hebben.

Wat wel belangrijk is bij het aanleggen van een rieten dak is de kwaliteit van het riet. Een rieten dak gaat niet zo heel lang mee, maar als je het juiste riet kiest kan je ‘levensverachting’ van je dak erg vergroten. Als je van plan bent om een rieten dak te laten leggen of je huidige rieten dak te vervangen bel dan de rietdekkers van Van den Bergh. Zij leggen graag een rieten dak aan en altijd met de beste kwaliteit riet.

Al met al is het dus belangrijk dat we er voor zorgen dat de mooie boerderijen die in het bezit zijn van rieten daken blijven bestaan. De huizen staan voor onze geschiedenis en verdienen dus het beste riet voor hun daken.

https://www.rietwerk.nl/