Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Tips voor een gezond gebit

Een mooi gezond gebit is het visitekaartje voor de ander. Een mooi gebit laat je er verzorgd en schoon uitzien. Het onderhouden van een gebit is niet voor iedereen gemakkelijk. Niet zijn gezonden tanden alleen goed voor je uiterlijk, maar ook voor de gezondheid. Door je tanden goed te verzorgen voorkom je gaatjes, kiespijn en ellendige bezoekjes bij de tandarts. In deze blog gaan wij je een aantal tips geven hoe je het gebit praktisch mooi en gezond houdt.

Tip 1

Laten we beginnen bij het standaard regime die iedereen moet doen. Poets minimaal twee keer per dag je tanden. Zo blijft je gebit fris, schoon en bescherm je jezelf tegen schadelijke voedingstoffen en kleurstoffen die uit het eten komen. Door het poetsen van je tanden verwijder je het tandplak en het tandplak is juist het gene wat jou gele tanden geeft.

Tip 2

Gebruik tandpasta met fluoride er in. De fluoride helpt met het versterken van het glazuur van de tanden. Door een sterk glazuur te hebben zijn de tanden minden kwetsbaar voor voedingstoffen die zuren en suikers bevatten.

Tip 3

Naast het twee keer per dag poetsen is het ook belangrijk dat je minimaal 2 minuten je tanden poetst per poetsbeurt. Zo worden alle enzymen uit de tandpasta geactiveerd waardoor je tanden en tandvlees optimaal gereinigd worden.

Tip 4

Poets niet alleen de tanden maar focus je ook op het tandvlees. Ook het tandvlees moet zachtjes gemasseerd worden. Zet de tandenborstel op het tandvlees zodat de borstelharen op moeilijke plekken kunnen komen.

Tip 5

Poets elektrisch! Het poetsen met een elektrische tandenborstel verwijderd niet alleen meer tandplak maar zorgt ook nog eens voor witte tanden. De elektrische borstel maakt z’n 15.000 poetsbewegingen per minuut. Veel meer dan een normale tandenborstel. De aanschaf van een elektrische borstel is dus voor een gebit wat langer goed blijft in een langere conditie.

 

https://witgebitnederland.nl/