Chondropython
Image default
Recreation / Pets

De grootte van uw tuin

Leuk speelgoed in de tuin voor de kinderen is leuk. Het nadeel is dat het veel ruimte in beslag neemt. Als je overweegt een trampoline aan te schaffen, is het dus erg belangrijk om te kijken naar de grootte van uw tuin. Trampolines zijn namelijk erg groot, en daarnaast lastig even te verplaatsen of op te bergen. Hij zal dus de hele lente en zomer wel in de tuin staan. In de winter kun je hem wel opbergen aangezien er dan weinig op gespeeld wordt en het slecht voor de trampoline is om hem in de kou en regen te laten staan.

Een kleine tuin betekent kiezen voor een kleine trampoline. Maar is een kleine trampoline wel zo leuk? Het is namelijk belangrijk om voldoende ruimte rondom de trampoline te hebben. Dit kun je de valzone noemen. Zorg dat je onder en naast de trampoline een zachte ondergrond hebt. Denk aan gras, zand of rubberen tegels. Als je een natuurlijke ondergrond wilt hebben is houtsnippers ook een goed idee. Er moet dus verder niets in de valzone staan. Het moet volledig vrij zijn. Als de tuin niet groot genoeg is, en er dus geen ruimte voor de valzone is, wat is de beste trampoline dan? Je kunt het beste een ingraaf trampoline nemen voor als je geen valzone hebt. Als je valt van een ingegraven trampoline is de val niet zo groot. Als je een trampoline kopen online doet, kun je een ingraaf trampoline kopen die precies in jouw tuin past.

Als je liever geen ingegraven trampoline wilt is dit te begrijpen. Je moet namelijk een gat in de tuin graven. Een staande trampoline kun je eenvoudig weer opbergen in de winter. In dat geval kun je een trampoline nemen met een veiligheidsnet. Dat kunnen de kinderen er ook niet afvallen als dat dreigt te gebeuren.

https://www.trampolines.nl/