Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Waar moet je op letten bij een kussen voor je hond?

Waar let ik op?

Hondenkussens zijn er in verschillende soorten en maten. Het is essentieel om bij het kopen van een hondenkussen allereerst te letten op wat het béste is voor je hond. Daarnaast zijn praktische elementen belangrijk, wist je bijvoorbeeld dat hondenkussens van nylon veel eenvoudiger schoon te maken zijn? Dikwijls scheelt het veel in prijs als je hondenkussens met elkaar vergelijkt. Let goed op een goedkope hondenkussens in de aanbieding. Een goedkoop hondenkussen hoeft absoluut geen duurkoop te zijn. Hondenkussens zijn dikwijls in de aanbieding vanwege trendgevoeligheid óf een leverancier met de te veel voorraad. Het is dus aan te raden om te kijken bij de categorie ‘aanbieding’ als je een goedkoop hondenkussen zoekt. Let bij hondenkussens in de aanbieding wel op de reviews van andere hondenliefhebbers én staat je niet blind op de prijs alleen. Het hondenkussen moet immers primair wél het béste voor je hond zijn. Hondenkussens gaan doorgaans vrij lang mee, daarom is het maken van de keuze voor een geschikt hondenkussen wel essentieel. Weet echter wel dat onverwoestbare hondenkussens niet bestaat en houd er dus rekening mee dat je periodiek een nieuw hondenkussens koopt. 

Verschillende vormen en maten

Tegenwoordig zijn er hondenkussens in de meest uiteenlopende vormen en maten. Van een hondenkussen in de vorm van een bot tot aan een nylon speelpaleis. Kijk allereerst naar de functionele waarde van een hondenkussen.
Praktisch is het kussen voor je hond dé plek waar de hond zijn of haar eigen plekje heeft. De plaats waar je het kussen gaat plaatsen is essentieel voor de acceptatie én tevredenheid van de hond. Een hond wil doorgaans zoveel mogelijk zicht hebben, plaats het hondenkussen dus niet in een stille hoek van de kamer. Tevens zul je in de praktijk zien dat je een hondenkussen vaak in combinatie zult aanschaffen met een hondenbench. Doorgaans zijn er veel aanbieders die een combinatie-aanbieding maken van een hondenkussen en een hondenbench. Let dus goed op een ‘hondenkussen & hondenbench aanbieding‘. Door gebruik te maken van deze aanbieding ben je dikwijls voordeliger uit. Let goed op bij de hondenbench: het hondenkussen moet immers wél geschikt zijn voor een hondenbench. 

http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=73&t=1841686&start=25