Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Welke hondenriem is nou eigenlijk het beste?

Om direct antwoord te geven op de vraag in de titel: de beste hondenriem bestaat eigenlijk niet. Iedereen stelt namelijk andere eisen aan een hondenriem of hondenlijn en daarom zal iedereen een andere hondenriem de beste vinden. Om de beste hondenriem voor jou viervoeter te vinden is het belangrijk dat je op een aantal onderdelen let, zodat je de juiste hondenriem aanschaft bij Tinki.nl

Wat is de juiste riem voor mijn hond?

Om er voor te zorgen dat je de juiste hondenriem aanschaft, is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende 3 zaken:

– De grootte van de hond
– Het gedrag van je hond
– Hoeveel vrijheid wil je je hond geven

Het aanbod hondenriemen is ontzettend breed, en voor bijna elk hondenras is er daarom ook een passende riem. Een grote herdershond zal namelijk een heel andere riem nodig hebben dan een kleine chihuahua. Hiermee bespreken we direct het eerste belangrijke punt: de grootte van je hond. Een grote hond heeft namelijk meer kracht, en daarom is het verstandiger om een hondenriem aan te schaffen die wat breder is en van sterker materiaal zodat deze goed bestand is tegen de kracht van je grote hond.

Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op het gedrag van je hond. Ook hierbij speelt kracht weer een grote rol. Is je hond rustig tijdens het uitlaten en kun je gemakkelijk controle houden over je hond? Dan heb je waarschijnlijk een andere hondenriem nodig dan wanneer je hond erg onrustig is en niet netjes naast je kan blijven lopen.

Tot slot het laatste onderdeel: vrijheid. Hoeveel vrijheid wil je je hond geven tijdens het uitlaten? Een hond die netjes naast je blijft lopen op de momenten dat dit nodig is, kun je gemakkelijk een wat langere riem geven dan een hond die erg onrustig is en veel moeite heeft om netjes naast je te blijven lopen.

http://www.tinki.nl