Chondropython
Image default
Recreation / Pets

Wat is kerst?

Iedereen is bekend met het kerstfeest en dat wordt over heel de wereld bijna wel gevierd. Veel mensen denken bij kerst aan een kerstboom en alle verlichtingen die door de hele stad te zien zijn rondom kerst. De meeste van deze symbolen hebben niet zo veel met kerst zelf te maken, maar hebben een eigen betekenis. Maar wat is kerst precies en hoe is het ontstaan? Het antwoord op deze vragen zul je vinden in dit artikel.

De geboorte van Jezus wordt met kerst gevierd. God kwam met Jezus in de vorm van een mens op aarde. God wilde een persoonlijke vader zijn in plaats van een verre god, daarom kwam hij op aarde met de geboorte van Jezus. Maar hoe weet je dat dit echt zo is? Hierover wordt in verschillende Bijbel verhalen verteld, hoe dit precies is gegaan en hoe speciaal het was toen Jezus geboren werd.

De geboorte datum van Jezus

We zijn allemaal bekend met de datums 25 en 26 december, wanneer er kerst wordt gevierd. Toch is het niet helemaal duidelijk of dat de geboorte datum van Gods zoon Jezus is. Het is niet zomaar een datum, maar ook de datum dat veel verschillende feesten worden gehouden. Het feest is pas 400 jaar na Christus bestempeld als feest om zonnegod Sol Invictus te vieren. Dit is de datum dat de zon zijn nieuwe jaar maakt, omdat vanaf dat moment de duisterste dag is geweest en de zon elke dag weer langen licht zal geven. Verder wordt er in het Jodendom ook een feest gevierd genaamd Chanoeka. De terugkeer van het licht in de tempel wordt er dan gevierd een soort gelijke aanleiding. De Christelijke kerk geeft aandacht aan dat Gods Zoon in een wereld vol duisternis kwam en weer licht in de wereld bracht. Er is dus nog een hoop onduidelijk met dubbele betekenissen rondom kerst, maar een ding staat vast en dat is dat het nog steeds elk jaar gevierd wordt.

De betekenis in het heden is voor veel mensen om gezellig met vrienden en familie te zijn. Ook wordt er vaak veel aandacht besteed aan een kerst pak of kerstjurk.  Tegenwoordig is een kersttrui ook erg populair om te dragen tijdens kerst

https://www.uglyxmas.nl/